Postaukset

Tuhoanko sademetsiä syömällä soijaa? – 8 myyttiä kasvisruoasta

Tuhoanko sademetsiä syömällä soijaa? – 8 myyttiä kasvisruoasta

Ensimmäisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa pureudutaaan kahdeksaan ruokamyyttiin yhdessä WWF:n Eat4Change-projektin sisällöstä vastaavan projektipäällikkö Stella Höynälänmaan kanssa. Oletko miettinyt, mikä on muovin todellinen osuus ruoan ympäristövaikutuksista? Onko sinulle väitetty, että kasvissyöjät ovat aivan yhtä vastuussa sademetsien tuhoutumisesta kuin muutkin? Kuuletko usein, ettei omilla teoilla ole merkitystä? 

Haasteita ja onnistumisia – kokemuksia kasvisruokavaliosta

Haasteita ja onnistumisia – kokemuksia kasvisruokavaliosta

Mietitkö miten kohdata kasvisruokavalioon liittyvä vastarinta lähipiirissä? Jaksossa puhujat Minerva ja Noora käyvät läpi sekä omia että muiden WWF Nuorten positiivisia ja negatiivisia kokemuksia kasvisruokavaliosta. Keskiössä on erityisesti lähipiirin suhtautuminen kasvisruokavalioon ja ympäristöasioihin.  Kansikuvan piirros: Heta Nääs / WWF

Ekologista ja terveellistä

Ekologista ja terveellistä

Voiko kasvisruokavalio olla myös terveyttä edistävää? Mitä pitää ottaa huomioon kasvisruokavalioon siirryttäessä? Tässä jaksossa Pyry Turun tiimistä haastattelee laillistettua ravitsemusterapeuttia, Saara Karjalaista, kasvisruoan terveysvaikutuksista ja urheiluravitsemuksesta. Kansikuvan piirros: Heta Nääs / WWF

Matkalla ympäristöystävällisempään arkeen

Matkalla ympäristöystävällisempään arkeen

Lähde Anniinan ja Emman kanssa keskustelemaan kasvispainotteisesta ruokavaliosta ja siitä miten lähipiiri ja koulu ovat vaikuttaneet ja suhtautuneet ruokavalintoihin. Jaamme muutaman herkullisen reseptin ja vinkin ympäristöystävällisempään arkeen. Tule siis mukaan miettimään omia valintoja ja niiden vaikutuksia! Kansikuvan piirros: Heta Nääs / WWF

Kookostryffelit – video

Kookostryffelit – video

Tässä toinen mainio lahjaidea: suussasulavat kookostryffelit! Tryffeleissä on Bounty-suklaapatukan makua, mutta ne ovat tietysti huomattavasti parempia, koska nämä tehdään itse eikä osteta kaupasta. Reseptin kaikki kunnia kuuluu Chocochili-blogille. Katso videolta, kuinka tryffeleiden tekeminen onnistui WWF Nuorten reseptiryhmältä. Ainekset 1,5 dl tomusokeria 0,75 dl kookoskermaa 1 

Vaikuta ruokavalinnoilla – esittelyssä WWF Nuorten vaikuttamisopas ja kirje

Vaikuta ruokavalinnoilla – esittelyssä WWF Nuorten vaikuttamisopas ja kirje

Yksi WWF Nuorten tiimeistä keskittyi tänä vuonna miettimään, miten nuorten vaikuttamismahdollisuuksia voisi lisätä yhteiskunnassa. Tämä teema nousi tärkeäksi jo vuosi sitten tiimien aloittaessa työskentelyn. Koimme, että monia nuoria kiinnostaa vaikuttaa heitä itseään koskeviin asioihin ja päätöksiin. Olimmehan me itsekin hakeutuneet WWF Nuoriin tämän toiveen myötä! 

Punasipulihilloke – video

Punasipulihilloke – video

Tähän vuodenaikaan kuuluvat mausteet saavat veden herahtamaan kielelle. Oletko koskaan yhdistänyt niitä punasipulin kanssa? Tässä punasipulihillokkeessa näin tehdään ja seassa maistuvatkin muun muassa neilikka ja maustepippuri. Katso videolta, miten tämä helppo hilloke valmistetaan ja maista valmista tuotetta esimerkiksi seitankinkun tai piparien kanssa! Ainekset 2 punasipulia 

Luonnonlaitumia ja kauramaitoa

Luonnonlaitumia ja kauramaitoa

Onko suomalainen ruoka ympäristöystävällistä? Onko kotimainen aina parempi? Tämän viikon jaksossa pääsemme haastattelemaan Mari Koistista, WWF:n suojeluasiantuntijaa. Keskustelemme suomalaisen lihan sekä maidon tuotannosta ja pohdimme minkälaisia vaikutuksia kotimaisella ruoantuotannolla on. Tällä kertaa puhujina ovat Iina ja Minerva Helsingistä. Kansikuvan piirros: Heta Nääs / WWF

Gluteenittomat piparkakkutryffelit – video

Gluteenittomat piparkakkutryffelit – video

Tekisikö mielesi antaa joululahjaksi jotain herkullista syötävää tai kaipaatko itse herkkuhetkeä? Tämä gluteeniton piparkakkutryffeliresepti, joka julkaistaan osana Instagram-tilimme puolella pyörivää joulukalenteria, sopii molempiin tarpeisiin täydellisesti! Kurkkaa, miten tryffelit valmistuvat alla olevasta videosta. Ainekset Taikina 1 dl tummaa siirappia 1 dl fariinisokeria 125 g margariinia 1 

Herkullista joulun odotusta

Herkullista joulun odotusta

Pandapodin toisessa jaksossa maistellaan muun muassa vegaanisia herkkuja ja pohditaan joulua. Kerrotaan omia ja seuraajien vinkkejä astetta ekologisempaan jouluun. Tällä kertaa puhujina ovat Turun tiimin Anniina ja Veera.  Kansikuvan piirros: Heta Nääs / WWF

Nuorissa on voima ja tulevaisuus

Nuorissa on voima ja tulevaisuus

Pandapodin ensimmäisessä jaksossa haastattelemme WWF Suomen pääsihteeriä, Liisa Rohwederiä. Juttelemme myös WWF Nuorista ja nuorten vaikuttamisesta. Tällä kertaa puhujina ovat Minerva ja Noora Helsingistä. Kansikuvan piirros: Heta Nääs / WWF

WWF Nuorten haku auki kaudelle 2021! – Haku päättynyt

WWF Nuorten haku auki kaudelle 2021! – Haku päättynyt

Kiinnostaako sinua ruoan ympäristövaikutukset? Saako ajatus yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta sormesi syyhyämään? Kaipaatko ympärillesi lämminhenkistä yhteisöä? Jos vastasit edellisiin kysymyksyyn kyllä, tilaisuutesi on koittanut, sillä WWF Nuorten haku kaudelle 2021 on auki! Alla hakuilmoituksemme, joka löytyy myös WWF Suomen sivuilta. Haemme WWF Nuoriin 18–25-vuotiaita uusia ja innokkaita 

Suomeen maailman vahvin ilmastolaki

Suomeen maailman vahvin ilmastolaki

Olemme mukana vaatimassa Suomeen maailman vahvinta ilmastolakia! Allekirjoitimme Nuorten Agenda 2030 -ryhmän kirjallisen kannanoton ilmaston puolesta. Se jätettiin lokakuun lopussa Suomen hallitukselle. Lue alta Nuorten Agenda2030 -ryhmän laatima tiivistelmä siitä, mistä on kyse. “Tällainen on nuorten unelmien ilmastolaki! Nuoret vaativat yhteisessä kannanotossaan Suomeen maailman vahvinta 

Hauskaa Halloweenia!

Hauskaa Halloweenia!

Hauskaa Halloweenia, tai suomalaisittain kekriä! Nykyisin loka-marraskuun taitteeseen asettuva juhlapäivä tunnetaan Suomessa myös pyhäinpäivänä, eli kristillisenä pyhimysten, marttyyrien ja vainajien muistopäivänä. Sadonkorjuukauden loppuun sijoittuva juhlapyhä on ollut tärkeä osa monia kulttuureja. Nyky-Suomen alueella tämä juhla tunnettiin pitkään kekrinä. Kekrin juuret ulottuvat tiettävästi ainakin nuoremmalle kivikaudelle 

Lihaton lokakuu ja pihistelijän soijarouhekeitto

Lihaton lokakuu ja pihistelijän soijarouhekeitto

On vuoden 2020 viimeisen #lihatonlokakuu-postauksen aika. Tämä viimeinen ruoka on helppo valmistaa eikä vaadi tuhtia lompakkoa, ruoka syntyy nimittäin edullisista juureksista, soijarouheesta ja mausteista. Soijarouhekeittoa voi myös tehdä isomman annoksen kerrallaan, joten tämä sopii esimerkiksi opiskelijan budjettiin erinomaisesti. Vaikka lihaton lokakuu loppuu tältä erää, haluamme 

Lihaton lokakuu ja perinteinen makaronilaatikko

Lihaton lokakuu ja perinteinen makaronilaatikko

Lihattoman lokakuun reseptit jatkuvat soijarouhemakaronilaatikolla. Tämä suussa sulava ruoka on arjen pelastaja. Eikä ole varmaan yllätys, että makaronilaatikko on Suomen suosituimpia kotiruokia. Kuitenkin se oli Suomessa vielä 1950-luvulle asti enimmäkseen juhlaruoka. Myöskään alun perin makaronilaatikkoon ei lisätty lihaa vaan sitä käytettiin usein perunoiden sijasta aterioiden 

Proteiinimyytti

Proteiinimyytti

Urheilu on hyödyllistä, tärkeää, terveellistä ja yhteisöllistä, mutta onko se kestävää? Yksi hyvin oleellinen osa urheilua on ravitsemus, jossa korostetaan erityisesti proteiinin merkitystä. Yhä monelle meistä tulee proteiinista väistämättä mieleen liha. Proteiinilla kasvatetaan lihasta, mutta täytyykö proteiinin tulla lihasta? Haittaako riippuvaisuus lihasta urheilusuorituksia? Tämän kampanjan 

Linda Ruutu & Emmaliina Tulkki / Proteiinimyytti

Linda Ruutu & Emmaliina Tulkki / Proteiinimyytti

Linda Ruutu on 30-vuotias HJK:ssa jalkapalloa pelaava keskikenttäpelaaja. Hän toimii myös Punainen kortti rasismille -hankkeen projektipäällikkönä. Lindalle on kertynyt paljon merkityksellisiä hetkiä urheilu-uran aikana, mutta hän muistelee mielellään viime vuoden syksyn peliä, jossa he varmistivat mestaruuden HJK:lle. Pelissä oli paljon katsojia, joukkueessa oli tosi hyvä