Postaukset

WWF Nuoret työn touhussa K-Kalapolut -talkoissa

WWF Nuoret työn touhussa K-Kalapolut -talkoissa

Saappaat lätisivät purossa ja lapiot heiluivat ahkerasti alkusyksyn auringossa, kun WWF Nuoret pääsivät mukaan K-Kalapolut -kunnostustalkoisiin Turun Kuninkojalle. Kohteessa tehtävänä oli luoda taimenelle, uhanalaiselle vaelluskalallemme, lisää suotuisia lisääntymisalueita laskemalla puroon soraa ja kivenmurikoita lajille ominaisen kutemisympäristön aikaansaamiseksi. Pitkän linjan yhteistyötä vaelluskalojen puolesta WWF Suomi ja 

Superhelppo mustikkapiirakka

Superhelppo mustikkapiirakka

Tähän superhelppoon mustikkapiirakkaan tarvitset:• 1 valmis piirakkataikina pakasteesta• 250g Alpron vaniljajogurttia• 1/2 dl sokeria• 1 tl vaniljasokeria• noin 200g mustikoita Muotoile piirakkataikina vuokaan. Ripottele mustikat taikinan päälle. Sekoita keskenään jogurtti ja sokerit. Kaada täyte taikinan päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.

KANNANOTTO: MAATALOUS MUKAAN PÄÄSTÖVÄHENNYKSIIN

KANNANOTTO: MAATALOUS MUKAAN PÄÄSTÖVÄHENNYKSIIN

Ensi viikon budjettineuvotteluissa 7.-8.9. hallituksen on tarkoitus päättää hallitusohjelman mukaisista päästövähennyksistä vuoden 2035 hiilineutraaliustavoitteen saavuttamiseksi. On aika tehdä ne poliittiset päätökset, jotka auttavat maataloussektoria muuttumaan ilmastonmuutoksen aikaisen maailman vaatimusten mukaisesti ja vähentämään päästöjään.  Tilastokeskuksen mukaan maatalouden päästöt muodostavat neljänneksen Suomen kokonaispäästöistä, eivätkä ne ole 2000-luvulla 

Tiedä mitä syöt – Boltsit

Tiedä mitä syöt – Boltsit

Herkulliset ja monipuoliset Boltsit sopivat kiireisiin päiviin, joina haluaa kuitenkin syödä hyvin. Lue, miksi Boltsien kokeilu kannattaa!

Miksi metsässä seikkailu kannattaa

Miksi metsässä seikkailu kannattaa

Metsän villeys on yksi sen parhaista puolista. Se tarkoittaa minulle sitä, ettei koskaan voi täysin arvata, mitä seuraavassa polun mutkassa tulee vastaan. Kenties kaunis ja rauhakseen etenevä pillerinpyörittäjä tai varvikko täynnä lempimarjojani. Olen vasta viime vuosina havainnut sen, miten vieraantunut olenkaan ollut metsästä. Esimerkiksi punkkipelkoni 

Tiedä, mitä syöt – Kirsikka

Tiedä, mitä syöt – Kirsikka

Tiedä, mitä syöt -sarjassamme tutustutaan tällä kertaa pieneen, mutta ihanaan kirsikkaan. Kirsikka tarjoaa iloa moneen aikaan – keväisin kirsikkapuut lumoavat vaaleanpunaisine kukintoineen ja kesän ollessa hyvässä vauhdissa kirsikat ovat vihdoin kypsiä poimittavaksi. Opi alta lisää tästä loppukesän herkusta! Tiesitkö, että kirsikka ei ole marja vaan 

Tiedä, mitä syöt – Tomaatti

Tiedä, mitä syöt – Tomaatti

Tiesitkö, että tomaatti on kasvitieteellisesti marja eli hedelmä? Marjapiiraaseen sitä ei kuitenkaan vielä tarvitse laittaa, vaikka tomaatti onkin erittäin monipuolinen ja osa monen päivittäistä arkiruokaa. Tie suomalaisten lautasille Tomaatti on päätynyt ensimmäisenä ihmisten lautasille Etelä-Amerikassa Chilen ja Perun seuduilla jo 500 eaa. Sieltä se saapui 

Täytetyt tomaatit

Täytetyt tomaatit

Tomaatit ovat yksi helpoimmista ja herkullisimmista raaka-aineista, joista voi rakentaa ihanan kesäruoan. Mutta se ei tarkoita, etteikö klassikkoja voisi tuunata. Kokeile näitä tacoilla ja sriracha-majoneesilla piristettyjä täytettyjä tomaatteja! Niistä saa vaikkapa näyttäviä tarjottavia vieraille. Opi lisää tomaatista Tutustu tietoiskuun tästä

Tex mex nyhtökaurasalaatti

Tex mex nyhtökaurasalaatti

Kuumina päivinä maistuvat salaatit. Meksikolainen nyhtökaurasalaatti on täyttävä salaatti kesäisiin päiviin kun haluat kokata nopeasti hyvää ja herkullista ruokaa ilman uunia ja hellaa. Resepti on suunniteltu kahdelle hengelle. Sombrero päähän ja kokkaamaan!  Linkki raaka-aine tietoiskuun nyhtökaurasta

Tiedä mitä syöt – Nyhtökaura

Tiedä mitä syöt – Nyhtökaura

Suomalainen innovaatio, Nyhtökaura on saavuttanut huikean suosion. Kaurasta ja herne- sekä härkäpapuproteiinista valmistettu tuote ei sisällä lisäaineita ja se valmistetaan Suomessa tarkoin valituista raaka-aineista.

Parsarisotto

Parsarisotto

Parsarisotto on helppo kesäruoka, joka ei vaadi uunia, mikä tekee hellekeleillä kokkailusta huomattavasti mukavampaa. Pinaatti-basilikapesto ja pistaasipähkinät tuovat risottoon kunnon tujauksen makua. Lue lisää parsasta raaka-aineena!

Tiedä, mitä syöt – Parsa

Tiedä, mitä syöt – Parsa

Tiedä, mitä syöt -sarjassa käsitellään tällä kertaa parsaa. Kevään ja alkukesän suosikkiherkku on ravintoarvoiltaan erittäin terveellinen ja kelpasi myös Rooman keisareille. Lue alta parsan historiasta sekä vihreän ja valkoisen parsan eroista. Muistathan myös herkullisen parsareseptin! Parsa on monille tuttu vihannes, jonka sesonki ajoittuu kevääseen ja 

WWF Nuoret testaa: Kasvipohjaiset jäätelöt

WWF Nuoret testaa: Kasvipohjaiset jäätelöt

Kesä on taas täällä, ja niin ovat iloksemme kasvipohjaiset jäätelötkin! WWF Nuorten asiantunteva maisteluraati kääri hihansa ja testasi yhdeksän erilaista maidotonta ja kasvipohjaista kesäherkkua aurinkoisena kesäpäivänä Helsingissä ja Turussa. Mukaan mahtui runsaasti vivahteikkaita makuja sekä kirjavia mielipiteitä laidasta laitaan, mutta lopulta valikoimastamme löytyi jokaiselle jotakin. 

Juhannuksen köyhät ritarit

Juhannuksen köyhät ritarit

Mansikka on ihana lisuke kaikenlaisiin jälkiruokiin. Testaa alla helppo ohje köyhille ritareille ja kruunaa annos tuoreilla suomalaisilla mansikoilla. Käy myös lukemassa tietoiskumme mansikasta niin saat tietää kaikenlaisia faktoja tästä suomalaisten lempimarjasta. Mietitkö, mitä makeaa, kesäistä ja helppoa voisi juhannuksena tehdä jälkiruoaksi? Köyhät ritarit täyttävät kaikki 

Tiedä mitä syöt – Mansikka

Tiedä mitä syöt – Mansikka

Mansikka on suomalaisten suosikkimarja – eikä syyttä! Monet tietävät mansikan olevan parhaimmillaan tuoreena, mutta mitä yllättäviä faktoja mansikasta on? Lue lisää!

Kuntien julkiset ruokapalvelut ilmastoystävällisen ruuan lisääjinä

Kuntien julkiset ruokapalvelut ilmastoystävällisen ruuan lisääjinä

Kuntavaalit lähestyvät ja kasvisruuan lisääminen julkisissa ruokapalveluissa on jälleen tapetilla – eikä syyttä, sillä se on yksi konkreettisimmista tavoista vaikuttaa kasvihuonepäästöjen vähentämiseen kuntatasolla. Kasvisruuan lisääminen kouluissa on ollut myös WWF Nuorten yhtenä tavoitteena. Viime vuonna WWF Nuoret muun muassa laativat kasvisruuan lisäämistä vaativan kouluruokakirjeen lähetettäväksi 

Panang tofucurry

Panang tofucurry

Panang tofucurry on monen thaimaalaisesta ruoasta pitävän suosikkiannos, joka on kermainen ja hieman makea. Tiesitkö, että panang curry on kotoisin Thaimaan keskiosasta ja aikaisimmat viittaukset siihen löytyvät jo 1890-luvulta. Pehmeä tofu sopii curryyn erinomaisesti ja tuo annokseen proteiinia.

Pikaruoan vastuullisuus – kolme suurta vertailussa

Pikaruoan vastuullisuus – kolme suurta vertailussa

Oletko koskaan miettinyt, kuinka vastuullista ostamasi pikaruoka on? Pandapodin Hilla ja Elisa ottivat vertailuun kolme Suomen suurimmista pikaruokaketjuista: Burger Kingin, McDonald’sin ja Hesburgerin. Eri ketjujen tuotevalikoimia, vastuullisuustavoitteita ja konkreettisia tekoja vertailtiin nettisivuilta löytyvien tietojen pohjalta, ja ketjujen plussia ja miinuksia listattiin näiden perusteella. Tätä jaksoa