Postaukset

Mitä ilmaston eteen on jo tehty? – Päivittyvä blogiteksti positiivisista ilmastouutisista

Mitä ilmaston eteen on jo tehty? – Päivittyvä blogiteksti positiivisista ilmastouutisista

Vaikka ympäristösopimukset, lainsäädännöt ja tavoitteet hiilineutraaliudesta saattavat toisinaan tuntua tyhjältä sanahelinältä, on meillä mahdollisuus saada aikaan hyviä asioita. Historiasta löytyy todisteita siitä, että niin kansainvälisellä kuin paikallisellakin tasolla pystytään tekoihin ja päätöksiin luonnon puolesta. Hyvä esimerkki ympäristönsuojeluun liittyvästä saavutuksesta on otsonikadon pysäyttäminen. CFC-kaasut kiellettiin kansainvälisesti 

Proteiinimuutokselle on iso tarve – Viljasta villikalaan -webinaarissa luotiin katse tulevaisuuden kestävämpiin ruokaratkaisuihin

Proteiinimuutokselle on iso tarve – Viljasta villikalaan -webinaarissa luotiin katse tulevaisuuden kestävämpiin ruokaratkaisuihin

WWF Nuorten Viljasta villikalaan – suomalaiset yritykset kestävien proteiiniratkaisujen suunnannäyttäjinä -webinaari järjestettiin 20.4.2021 kaikille avoimena verkkotapahtumana. Webinaarissa ruoka-alan yritykset ja WWF Suomen asiantuntijat käsittelivät yhtä ruokakeskustelun polttavimmista puheenaiheista – kestäviä proteiininlähteitä. Verso Food (Beanit), Hätälä, Luonnonlaidunlihan tuottajat ry, Ylva ja Jalofoods (Jalotofu) kertoivat puheenvuoroissaan alansa 

Vaateteollisuuteen liittyviä dokumenttisuosituksia

Vaateteollisuuteen liittyviä dokumenttisuosituksia

Vaatevallankumousviikko on saanut alkunsa, ja mikä onkaan parempi tapa virittäytyä tunnelmaan, kuin se, että katsoo aiheeseen liittyviä dokumentteja! Kaikki dokumentit ovat löydettävissä ilmaisista suoratoistopalveluista.  MOT: Verentahrimat muotivaatteet Dokumentti on kuvattu jo vuonna 2014, ja se käsitteleekin vuotta aikaisemmin Rana Plazassa tapahtunutta historian pahinta vaateteollisuudessa tapahtunutta 

EARTH HOUR 2021 – Mitä, Missä, Milloin?

EARTH HOUR 2021 – Mitä, Missä, Milloin?

Earth Hour on jälleen täällä! Tänään lauantaina 27.3. klo 20:30 – 21:30 sammutamme yhdessä valot ja näytämme valomerkin ilmaston ja luonnon puolesta. Earth Hour on WWF:n maailman suurin ilmastotapahtuma. Tarkoituksena on tunnin mittaisella valojen sammuttamisella näyttää merkki päättäjille, että ympäristön ja ilmaston tila huolettaa. Tämän 

Tuhoanko sademetsiä syömällä soijaa? – 8 myyttiä kasvisruoasta

Tuhoanko sademetsiä syömällä soijaa? – 8 myyttiä kasvisruoasta

Ensimmäisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa pureudutaaan kahdeksaan ruokamyyttiin yhdessä WWF:n Eat4Change-projektin sisällöstä vastaavan projektipäällikkö Stella Höynälänmaan kanssa. Oletko miettinyt, mikä on muovin todellinen osuus ruoan ympäristövaikutuksista? Onko sinulle väitetty, että kasvissyöjät ovat aivan yhtä vastuussa sademetsien tuhoutumisesta kuin muutkin? Kuuletko usein, ettei omilla teoilla ole merkitystä? 

Haasteita ja onnistumisia – kokemuksia kasvisruokavaliosta

Haasteita ja onnistumisia – kokemuksia kasvisruokavaliosta

Mietitkö miten kohdata kasvisruokavalioon liittyvä vastarinta lähipiirissä? Jaksossa puhujat Minerva ja Noora käyvät läpi sekä omia että muiden WWF Nuorten positiivisia ja negatiivisia kokemuksia kasvisruokavaliosta. Keskiössä on erityisesti lähipiirin suhtautuminen kasvisruokavalioon ja ympäristöasioihin.  Kansikuvan piirros: Heta Nääs / WWF

Ekologista ja terveellistä

Ekologista ja terveellistä

Voiko kasvisruokavalio olla myös terveyttä edistävää? Mitä pitää ottaa huomioon kasvisruokavalioon siirryttäessä? Tässä jaksossa Pyry Turun tiimistä haastattelee laillistettua ravitsemusterapeuttia, Saara Karjalaista, kasvisruoan terveysvaikutuksista ja urheiluravitsemuksesta. Kansikuvan piirros: Heta Nääs / WWF

Matkalla ympäristöystävällisempään arkeen

Matkalla ympäristöystävällisempään arkeen

Lähde Anniinan ja Emman kanssa keskustelemaan kasvispainotteisesta ruokavaliosta ja siitä miten lähipiiri ja koulu ovat vaikuttaneet ja suhtautuneet ruokavalintoihin. Jaamme muutaman herkullisen reseptin ja vinkin ympäristöystävällisempään arkeen. Tule siis mukaan miettimään omia valintoja ja niiden vaikutuksia! Kansikuvan piirros: Heta Nääs / WWF

Kookostryffelit – video

Kookostryffelit – video

Tässä toinen mainio lahjaidea: suussasulavat kookostryffelit! Tryffeleissä on Bounty-suklaapatukan makua, mutta ne ovat tietysti huomattavasti parempia, koska nämä tehdään itse eikä osteta kaupasta. Reseptin kaikki kunnia kuuluu Chocochili-blogille. Katso videolta, kuinka tryffeleiden tekeminen onnistui WWF Nuorten reseptiryhmältä. Ainekset 1,5 dl tomusokeria 0,75 dl kookoskermaa 1 

Vaikuta ruokavalinnoilla – esittelyssä WWF Nuorten vaikuttamisopas ja kirje

Vaikuta ruokavalinnoilla – esittelyssä WWF Nuorten vaikuttamisopas ja kirje

Yksi WWF Nuorten tiimeistä keskittyi tänä vuonna miettimään, miten nuorten vaikuttamismahdollisuuksia voisi lisätä yhteiskunnassa. Tämä teema nousi tärkeäksi jo vuosi sitten tiimien aloittaessa työskentelyn. Koimme, että monia nuoria kiinnostaa vaikuttaa heitä itseään koskeviin asioihin ja päätöksiin. Olimmehan me itsekin hakeutuneet WWF Nuoriin tämän toiveen myötä! 

Punasipulihilloke – video

Punasipulihilloke – video

Tähän vuodenaikaan kuuluvat mausteet saavat veden herahtamaan kielelle. Oletko koskaan yhdistänyt niitä punasipulin kanssa? Tässä punasipulihillokkeessa näin tehdään ja seassa maistuvatkin muun muassa neilikka ja maustepippuri. Katso videolta, miten tämä helppo hilloke valmistetaan ja maista valmista tuotetta esimerkiksi seitankinkun tai piparien kanssa! Ainekset 2 punasipulia 

Luonnonlaitumia ja kauramaitoa

Luonnonlaitumia ja kauramaitoa

Onko suomalainen ruoka ympäristöystävällistä? Onko kotimainen aina parempi? Tämän viikon jaksossa pääsemme haastattelemaan Mari Koistista, WWF:n suojeluasiantuntijaa. Keskustelemme suomalaisen lihan sekä maidon tuotannosta ja pohdimme minkälaisia vaikutuksia kotimaisella ruoantuotannolla on. Tällä kertaa puhujina ovat Iina ja Minerva Helsingistä. Kansikuvan piirros: Heta Nääs / WWF

Gluteenittomat piparkakkutryffelit – video

Gluteenittomat piparkakkutryffelit – video

Tekisikö mielesi antaa joululahjaksi jotain herkullista syötävää tai kaipaatko itse herkkuhetkeä? Tämä gluteeniton piparkakkutryffeliresepti, joka julkaistaan osana Instagram-tilimme puolella pyörivää joulukalenteria, sopii molempiin tarpeisiin täydellisesti! Kurkkaa, miten tryffelit valmistuvat alla olevasta videosta. Ainekset Taikina 1 dl tummaa siirappia 1 dl fariinisokeria 125 g margariinia 1 

Herkullista joulun odotusta

Herkullista joulun odotusta

Pandapodin toisessa jaksossa maistellaan muun muassa vegaanisia herkkuja ja pohditaan joulua. Kerrotaan omia ja seuraajien vinkkejä astetta ekologisempaan jouluun. Tällä kertaa puhujina ovat Turun tiimin Anniina ja Veera.  Kansikuvan piirros: Heta Nääs / WWF

Nuorissa on voima ja tulevaisuus

Nuorissa on voima ja tulevaisuus

Pandapodin ensimmäisessä jaksossa haastattelemme WWF Suomen pääsihteeriä, Liisa Rohwederiä. Juttelemme myös WWF Nuorista ja nuorten vaikuttamisesta. Tällä kertaa puhujina ovat Minerva ja Noora Helsingistä. Kansikuvan piirros: Heta Nääs / WWF

WWF Nuorten haku auki kaudelle 2021! – Haku päättynyt

WWF Nuorten haku auki kaudelle 2021! – Haku päättynyt

Kiinnostaako sinua ruoan ympäristövaikutukset? Saako ajatus yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta sormesi syyhyämään? Kaipaatko ympärillesi lämminhenkistä yhteisöä? Jos vastasit edellisiin kysymyksyyn kyllä, tilaisuutesi on koittanut, sillä WWF Nuorten haku kaudelle 2021 on auki! Alla hakuilmoituksemme, joka löytyy myös WWF Suomen sivuilta. Haemme WWF Nuoriin 18–25-vuotiaita uusia ja innokkaita 

Suomeen maailman vahvin ilmastolaki

Suomeen maailman vahvin ilmastolaki

Olemme mukana vaatimassa Suomeen maailman vahvinta ilmastolakia! Allekirjoitimme Nuorten Agenda 2030 -ryhmän kirjallisen kannanoton ilmaston puolesta. Se jätettiin lokakuun lopussa Suomen hallitukselle. Lue alta Nuorten Agenda2030 -ryhmän laatima tiivistelmä siitä, mistä on kyse. “Tällainen on nuorten unelmien ilmastolaki! Nuoret vaativat yhteisessä kannanotossaan Suomeen maailman vahvinta 

Hauskaa Halloweenia!

Hauskaa Halloweenia!

Hauskaa Halloweenia, tai suomalaisittain kekriä! Nykyisin loka-marraskuun taitteeseen asettuva juhlapäivä tunnetaan Suomessa myös pyhäinpäivänä, eli kristillisenä pyhimysten, marttyyrien ja vainajien muistopäivänä. Sadonkorjuukauden loppuun sijoittuva juhlapyhä on ollut tärkeä osa monia kulttuureja. Nyky-Suomen alueella tämä juhla tunnettiin pitkään kekrinä. Kekrin juuret ulottuvat tiettävästi ainakin nuoremmalle kivikaudelle