WWF Nuoret 2016- 2017

WWF Nuoret 2016- 2017

Haluaisitko tehdä jotain maapallomme ja sen asukkaiden hyväksi? Tiesitkö että voit vaikuttaa syömällä – ja samalla tehdä siitä helppoa ja hauskaa! Ruokavalinnoilla on merkitystä, sillä ne muodostavat merkittävän osan jokaisen ihmisen ilmasto- ja ympäristövaikutuksista.

WWF:n nuorista vapaaehtoisista koostuva Vaikuta syömällä -tiimi haluaa innostaa suomalaisia nuoria kasvisruoan pariin, kannustaa nuoria vähentämään lihan kulutustaan sekä pohtimaan ruokavalintojensa merkitystä. #vaikutasyömällä #vähemmänlihaa #consumehappiness

Nuorten tiimin jäsenet 

 

EevisIMG_20180212_165355_870
Ympäristön ja luonnon hyväksi toimiminen on minulle sitä, mitä haluan ainakin tässä vaiheessa elämääni kaikista eniten tehdä, ja WWF:n toiminta on ollut upea tapa päästä tekemään tärkeää työtä. Merkityksellisen tekemisen lisäksi nuorten tiimissä toimiminen on tuonut minulle upeita kokemuksia, ihania ystäviä, ja avannut monenlaisia uusia ovia. Toimin myös nuorten tiimin edustajana WWF:n hallintoneuvostossa.

 

 

 

 

 

 

 

esittely,kuva

Elsa
Olen 23-vuotias oikeustieteen opiskelija ja olen mukana järjestämässä WWF:n toimintaa Maailma Kylässä -festivaaleille, minkä lisäksi kerään reseptejä Vaikuta syömällä -nettisivuille ja snäppäilen ruokatiimin toiminnasta sosiaalisessa mediassa. Halusin päästä tekemään vaikuttamistyötä, sillä ajattelin, että se olisi hyvää vastapainoa akateemisille opinnoilleni. Kiinnostuin WWF:n toiminnasta, sillä se on arvostettu asiantuntijajärjestö, jota kuunnellaan yhteiskunnassamme ja myös ympäri maailmaa. Jos pitäisi valita yksi ruoka, jota pitäisi syödä loppuelämä, se olisi varmasti kaurapuuro: puuro on herkullinen, ekologinen valinta ja se maistuu niin aamupalana, iltapalana kuin opiskelijan lounaanakin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Essi
Hei! Olen 23-vuotias historian opiskelija Helsingistä. Alunperin olen kotoisin Mikkelistä, mutta vuoden 2014 syksyllä muutin Etelä-Suomeen opiskelujeni perässä. Olen mukana reseptitiimissä. Ruuan ilmasto- ja ympäristövaikutukset sekä ympäristöystävälliset kulutusvalinnat kiinnostavat minua, minkä vuoksi hain mukaan WWF:n toimintaan. Vaikuta syömällä -tiimissä mukana olo on ollut äärimmäisen antoisaa ja inspiroivaa ja ruokatyön tekeminen on innostanut minua itseänikin kiinnittämään entistä enemmän huomiota oman ruokavalioni monipuolisuuteen ja ravitsevuuteen. -tiimissä 2016 lähtien

 

 

 

 

 

 

 

28175697_10210748861430652_877919400_n

Fanny

Opiskelen Ympäristömuutos ja globaali kestävyys -maisteriohjelmaa Helsingin yliopistossa ja olen ollut mukana WWF:n nuorten tiimissä jo vuodesta 2016 lähtien. Olen jumiutunut WWF:n nuorten tiimiin sen mahtavien ihmisten ja tekemisen meiningin vuoksi. Tiimissä ruoka on suuressa roolissa ja se on minulle, niin kuin monille muillekin, tärkeä asia (muutenkin kuin vain hengissä säilymisen vuoksi). Ruoan lisäksi rakastan myös joogaamista, auringon valoa ja Suomen ihania maisemia.

 

 

 

 

 

 

WWF_tiimiHelmi

Moi! Olen reseptitiimiläinen Helmi. Ympäristöasiat ovat todella lähellä sydäntäni ja pidän työtä kestävien ruokailutottumuksien puolesta tärkeänä ja mielenkiintoisena muun muassa aiheen globaaliuden ja merkittävyyden takia: jokainen tarvitsee ruokaa ja sillä on niin ekologisia, kulttuurillisia kuin poliittisiakin ulottuvuuksia. Myös luonnonvarojen kestävä käyttö ja sen myötä kierrätys kiinnostavat, ja sen innoittamana toimin tällä hetkellä Vantaan Energian roskapoliisina. -tiimissä 2016 lähtien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0235

Ida
Heippa! Ravintolatiimiläisenä hankin yhteistyökumppaneita ja kirjoitan ravintola-arvosteluja pääosin Helsingin ravintoloista. Avustan myös nettisivujen ylläpidossa. Lähdin mukaan WWF:n toimintaan, sillä haluan olla mukana vaikuttamassa suomalaisten ruokailutottumuksiin ja valintoihin. Ruoan aiheuttamaa ympäristökuormaa on vaikea ratkoa, mutta Vaikuta syömällä -tiimissä sen ratkominen tuntuu hieman helpommalta. Fun fact about me: päätin ryhtyä kasvissyöjäksi melko spontaanisti kolme vuotta sitten jouluaattona. Sen jälkeen en ole kaivannut joulukinkkua!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


JuliaKuva

Julia

Olen kasvisruokaan hurahtanut kasvintuotannon opiskelija ja edistämämme  teemat ovatkin todella lähellä sydäntä. Toimin sometiimissä ja sen lisäksi harteillani on ollut  tiimin Snapchatin luominen ja sen käyttöönotto. Näistä hommista jälkimmäinen osoittautui yllättävän haastavaksi. Olen hämmästyttävän laiska kokkaamaan ottaen huomioon, että ruoka on mielessä aina ja koko ajan. -tiimissä 2016 lähtien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20617217_10214348322689897_1891395227625123946_o

Kata

Olen toiminut nuorten tiimissä vuoden 2016 alusta ja saanut matkaani paljon arvokkaita kokemuksia, hauskoja hetkiä ruuan äärellä ja ihania ihmisiä. Tykkään tiimin toiminnassa eniten tehdä videoita ja reseptejä vastapainoksi haastaville opinnoilleni Aallossa.

 

 

 

 

 

 


maarika

Maarika
Olen (melkein) kaksikymppinen kasvisruokaintoilija ja parantumaton optimisti, joka unelmoi urasta viestinnän, vaikuttamisen ja kulttuurin parissa. Rakastan kirjoittamista, valokuvausta sekä ukulelen soittamista. Olen yksi videotiimin vastuuhenkilöistä. Ideoimme ja toteutamme esimerkiksi reseptivideoita ja muuta visuaalista materiaalia. On todella inspiroivaa olla mukana! Mielestäni meissä nuorissa on ihan mielettömän paljon voimaa. Tulevaisuushan on meidän, joten meillä on oikeus – ja velvollisuus – tehdä siitä luonnolle ja ihmisille mahdollisimman hyvä. Aletaan muuttamaan maailmaa jo tänään!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noora
Ravintolatiimistä. Innostukseni Vaikuta syömällä -tiimiin lähti paitsi arvoistuksesta WWF:n työhön, myös rakkaudesta ruokaan. Ruuan ympäristövaikutukset ja kasvisruoka kiinnostavat sekä opiskelualan puitteissa että harrastuksena; kasviskokkailun lisäksi vapaa-ajan projektinani on Helsingin parhaan vegeburgerin löytäminen.

 

 

reetta5Reetta
Olen Reetta, 18-vuotias lukiolainen. Opiskellessani biologiaa ja maantietoa kiinnostuin ympäristöasioista ja erityisesti ruuan vaikutuksista. Vaikuta syömällä -tiimi tuntui hyvältä keinolta päästä toimimaan. Innostusta löytyy paljon, ja tällä hetkellä keskityn pääasiallisesti some-haasteisiin. Pelkään järvissä ja merissä uimista mutta rakastan sukeltaa laitteilla niissä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roosa 
Olen vastuussa  Maailma kylässä -festivaalien ohjelmasta. Lähdin mukaan WWF:n nuorten toimintaan, koska olen kiinnostunut ympäristönsuojelusta ja olen hyvin eläinrakas. Opinnoissani olen keskittynyt saman suuntaisiin asioihin, mutta koin, että vapaaehtoistyössä pääsen tekemään jotain konkreettisempaa ympäristön hyväksi. Harrastan villakoirien rapsuttelua ja tällä hetkellä yritän kouluttaa vanhempaa koiraani etsimään kanttarelleja

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Sini

Terve! Oon Sini, ja hommailen pääasiassa videotiimissä ja valokuvaustiimissä. Haluan olla tukemassa maailmaa, kun se kohtaa ihmiskunnan aiheuttamat vakavat sosiaaliset ja ympäristöön liittyvät haasteet. Uskon, että yksi mahtava konkreettinen keino planeettamme auttamiseen on ruuan ympäristöongelmien tietoisuuden lisääminen. Niinpä tuntuu tosi luonnolliselta, upeelta ja inspiroivalta olla mukana WWF:n toiminnassa ja etenkin Vaikuta syömällä -tiimissä. Yleisesti elämässä oon aikamoinen haaveilija ja seuraava haave, jonka aion toteuttaa, on oma pieni jäätelökioski!