Skip to content
WWF Nuoret
  • Etusivu
    • Viimeisimmät postaukset
  • WWF Nuoret 2022
    • WWF Nuoret 2022
    • Edelliset tiimit
      • WWF Nuoret 2021
      • WWF Nuoret 2019 – 2020
      • WWF Nuoret 2018 – 2019
      • WWF Nuoret 2016 – 2017
  • Reseptit
    • Kaikki reseptit
    • Tiedä mitä syöt
    • Helpot ja nopeat
    • Suolaiset
    • Makeat
    • Juhlaan
  • Blogi
    • Kaikki artikkelit
    • Tiedä mitä syöt
    • Tietoiskut
    • Oma arki
    • Haastattelut
    • Ravintolat
    • Proteiinimyytti
    • Tapahtumat
    • Kampanjat
  • Podcast
  • Yhteystiedot

Edelliset tiimit

WWF Nuoret 2019 – 2020

 

WWF Nuoret 2018 – 2019

 

WWF Nuoret 2016 – 2017

Seuraa meitä

  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

wwfnuoret

Haluaisitko tehdä jotakin luontokadon ja ilmastok Haluaisitko tehdä jotakin luontokadon ja ilmastokriisin ratkaisemiseksi? 💪 Kiinnostaisiko oppia myös projektinhallintaa? (mahtava taito moniin harrastuksiin ja työelämään 🤩)

Ruoka on arjen tärkein ympäristövalinta. Kansainvälisessä Eat4Change-hankkeessa tuomme iloisesti yhdessä esiin kasvipainotteisen ruokavalion ympäristöhyötyjä.

… Nyt Eat4Change-foorumilla herkullinen haku auki: Projektinhallintakurssi ja mahdollisuus oman projektin toteuttamiseen!

Tule mukaan maksuttomalle projektinhallintakurssille.
Lähetä oma projektisuunnitelmasi 31.5. mennessä. Voit hakea projektillesi myös rahoitusta.

• Saat vinkkejä E4C-hankkeen asiantuntijoilta ja toisilta nuorilta 
• Saat käyttää virallista Eat4Change toimintaprojekti -nimitystä.
• Saat itsellesi projektinhallinnan kunniamerkin.
• Vie projekti loppuun ja saat virallisen todistuksen.

Lähetä hakemuksesi nyt foorumilla: i-eat4change.com

Lisätietoja: elisa.niemi@wwf.fi tai foorumin chat.

#ruoka #ilmasto #projektit #vapaaehtoistyö #nuoret #oppiminen #ilmastokriisi #luontokato #vaikuttaminen
Tofu-kasviskiusaus Tämä ihanan värikäs kasvis Tofu-kasviskiusaus

Tämä ihanan värikäs kasviskiusaus valmistuu kuin itsestään uunissa ja tästä riittää useammallekin syöjälle. Voit muokata reseptiä mausteisemmaksi, jos haluat tai voit lisätä ruokaan sellaisia kasviksia mitä jääkaapistasi löytyy.

Noin 5 annosta

Ainesosat

500 g perunasipulisekoitusta
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 rasia kirsikkatomaatteja (250 g)
Pala purjoa tai muutama kevätsipuli
250 g kikherneitä (voit käyttää myös kuivattuja kikherneitä)
1 pkt tofua (250-300 g)
2-4 dl kaurakermaa
Vuustoraastetta oman maun mukaan
2 rkl öljyä
3 tl mustapippuria
4 tl kuivattua oreganoa
4 tl kuivattua basilikaa
Voit käyttää sijasta myös tuoreita yrttejä mikäli haluat

Tofun paistamiseen
2 rkl öljyä
2 tl valkosipulirouhetta
2 tl paprikajauhetta
2 rkl soijakastiketta
2 rkl chilikastiketta

Tee näin

Pilko kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi, paloittele kirsikkatomaatit ja purjo tai kevätsipulit. Mikäli käytät säilöttyjä kikherneitä, huuhtele herneet ennen käyttöä. Jos käytät kuivattuja kikherneitä, valmistele kikherneet ajoissa.

Purista tofu kuivaksi talouspaperin sisällä. Kuutioi tofu ja paista pannulla tilkassa öljyä kunnes tofussa on kullanruskea paistopinta. Mausta tofu valkosipulirouheella, paprikajauheella ja soijakastikkeella. Mikäli pidät mausteisesta ruoasta, lisää myös chilikastiketta.

Voitele uunivuoka öljyllä. Lado vuokaan perunasipulisekoitusta, kasviksia ja kasviproteiineja kerroksittain. Lisää mausteita ja yrttejä kerrosten väliin makusi mukaan. Kun olet asetellut kaikki kasvikset vuokaan, kaada kaurakerma vuoan päälle.

Paista uunissa 225 asteessa 1 tunnin ajan. Ripottele vuustoraastetta kiusauksen päälle 10 min ennen kuin kiusaus on valmis.

Tarkista kiusauksen kypsyys. Kiusausta kannattaa paistaa yli tunti mikäli pilkot kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi tai käytät syvää uunivuokaa.

🇪🇺 WWF nuorten toimintaa rahoitetaan osittain Euroopan unionin tuella. Julkaisun sisällöstä vastaa ainoastaan WWF ja muut Eat4Change-projektin toteuttajat. Sisältö ei välttämättä heijastele Euroopan unionin näkemyksiä. 🇪🇺

#eat4change #vaikutasyömällä #kasvisruoka #kasvikset #kiusaus #kasviskiusaus #tofu #kikherneet #väriälautaselle #resepti #wwfnuoret
🌺 Äitienpäivää juhlitaan ensi sunnuntaina, 🌺 Äitienpäivää juhlitaan ensi sunnuntaina, tässä helppo ja nopea marjapiirakkaohje juhlapäivää varten. 🌺 

Ainesosat:

Pohja
125 g maidotonta margariinia 
1 dl sokeria
3½ dl gluteenitonta kaurajauhoseosta (Myllärin)
1 tl leivinjauhetta
1 dl maustamatonta  Greek Style - soijajogurttia 

Täyte
5 dl marjoja
3 rkl perunajauhoja
4 dl maustamatonta Greek Style - soijajogurttia
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Piirakkavuoan halkaisija: 26-28 cm 

Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jos käytät pakastemarjoja, ota ne sulamaan.

Pohjataikina: Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe kaurajauhoseokseen ja lisää margariini-sokeriseoksen joukkoon. Lisää soijajogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina margariinilla voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte: Sekoita perunajauhot marjojen joukkoon ja levitä marjaseos piirakkapohjalle. Sekoita sokerit ja  soijajogurtti. Kaada seos marjojen päälle.

Paista piirakkaa uunissa 30-40 minuuttia. Pidempi paistoaika on tarpeen, jos käytät pakastemarjoja.

Piirakka on parhaimmillaan oltuaan yön yli jääkaapissa.

🇪🇺 WWF Nuorten toimintaa rahoitetaan osittain Euroopan unionin tuella. Julkaisun sisällöstä vastaa ainoastaan WWF ja muut Eat4Change-projektin toteuttajat. Sisältö ei välttämättä heijastele Euroopan unionin näkemyksiä. 🇪🇺

#wwfnuoret #reseptit #äitienpäivä #marjapiirakka #gluteeniton #eat4change
🐼Meillä on pitkään WWF Nuorissa ollut halu t 🐼Meillä on pitkään WWF Nuorissa ollut halu toteuttaa oma haalarimerkki ja nyt sen aika on viimein koittanut! Hohtavaa haalarimerkkiämme voi käyttää toki muuallakin kuin haalareissa, esimerkiksi repussa. 

🐼Haluamme tällä haalarimerkillä muistuttaa, että kasvipainotteinen ruokavalio on yksi tärkeimmistä arjen ympäristöteoista!

🐼Merkin tuotoilla tuetaan WWF:n monipuolista toimintaa luonnon hyväksi. 

🐼Hanki siis omasi vapun rientoihin tai jo valmiiksi ensi syksyn opiskelijarientoja varten. Haalarimerkkiä voit ostaa WWF Suomen verkkokaupasta, linkki biossa!
Raikas kevätsalaatti ⛅️ (huom.! mukana ohje k Raikas kevätsalaatti ⛅️ (huom.! mukana ohje kirpsakkaan salaatinkastikkeeseen)

Kevät on täällä, ja mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa sitä kuin tehdä keväisen herkullinen salaatti 😍 

Kahteen reiluun annokseen tarvitset:

1 pieni bataatti
1 päärynä
250g tofua (jonka maustamiseen suolaa ja valkosipulia)
puolikas paprika
reilusti pinaattia
noin 6 kpl varsiparsakaaleja

Ihanan kirpeään salaatinkastikkeeseen tarvitset:

2/3 dl oliiviöljyä
1/3 dl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia (mieluiten tulista)
puolikkaan sitruunan mehut
ripaukset suolaa, sokeria ja mustapippuria

Tee näin:
Kuori ja pilko bataatti ja päärynä, ja laita ne kypsymään 225 asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi. Pilko ja paista tofu pannulla rapeaksi. Lisää myös varsiparsakaalit uuniin noin 5 min ajaksi. Pilko paprika ja halutessasi myös pinaatti. 

Salaatinkastike syntyy kätevästi muita komponentteja odotellessa. Mitta vain kaikki ainesosat samaan kuppiin ja sekoita reippaasti vaikka haarukalla.

Sekoita lopuksi kaikki ainesosat samassa salaattiastiassa ja nauti keväästä 😍 

#wwfnuoret #eatchange #kevät 

🇪🇺 WWF Nuorten toimintaa rahoitetaan osittain Euroopan unionin tuella. Julkaisun sisällöstä vastaa ainoastaan WWF ja muut Eat4Change-projektin toteuttajat. Sisältö ei välttämättä heijastele Euroopan unionin näkemyksiä. 🇪🇺
Pandapodin uusi jakso ulkona! Tällä kertaa aihee Pandapodin uusi jakso ulkona! Tällä kertaa aiheena ruokavaikuttaminen somessa, vieraana upea @viimeistamuruamyoten. Käy kuuntelemassa Spotifysta! 🐼🎧
🌼 Ihanaa pääsiäistä! Jos viikonloppuna teke 🌼 Ihanaa pääsiäistä! Jos viikonloppuna tekee mieli leipoa tai on vieraita tulossa, tässä on helppo resepti kakkuun, josta saa näyttävän yksinkertaisin keinoin. 🌼
.
Sitruunakakku
.
AINEKSET
.
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1.5 rkl unikonsiemeniä
3 rkl tuoretta timjamia
1 sitruunan kuoriraaste
0.5 sitruunan mehu
2 porkkanaa
1.5 dl vegaanista margariinia
2 dl kaurajogurttia
2 dl kauramaitoa
margariinia ja korppujauhoja kakkuvuoan voiteluun
.
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, perunajauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja unikonsiemenet. Nypi timjamista lehdet, raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sulata margariini ja raasta porkkanat. Sekoita kaikki ainekset yhteen kulhossa, mutta varo ylityöstämästä taikinaa. Voitele kakkuvuoka margariinilla ja jauhota korppujauhoilla.
.
Lusikoi taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen kuin irrotat kakun vuoasta. Koristele kakku esimerkiksi vastuullisesti valmistetulla, sertifioidulla tummalla suklaalla ja suklaamunilla. Lisää tietoa vastuullisuussertifioiduista suklaatuotteista löydät WWF Suomen pääsiäisaiheisesta postauksesta. Resepti on löydetty alun perin chocochilin blogista.
.
#wwfnuoret #eat4change #vaikutasyömällä #pääsiäinen #kakku #leivonta #suklaa #juhlat #jälkiruoka #sitruuna
#timjami #porkkana
.
🇪🇺 WWF nuorten toimintaa rahoitetaan osittain Euroopan unionin tuella. Julkaisun sisällöstä vastaa ainoastaan WWF ja muut Eat4Change-projektin toteuttajat. Sisältö ei välttämättä heijastele Euroopan unionin näkemyksiä. 🇪🇺
Hyvää pääsiäisviikkoa!🐣 Hummuspiirakka on Hyvää pääsiäisviikkoa!🐣

Hummuspiirakka on herkullinen suolainen pääsiäisherkku. Pohjan tekee helposti, ja keväiset vihannekset tuovat piiraaseen makua sekä väriä. Täytteitä voi lisäksi vaihdella oman makunsa tai sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. 

Ainesosat:
Pohja: 
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1tl suolaa 
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
½ dl rypsiöljyä
Täyte:
150 g parsakaalia
1 prk (290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 - 2	valkosipulin kynttä
1 ½ rkl sitruunamehua
¼ tl	suolaa
150 g vegaanista juustoraastetta	
n. 8	kirsikkatomaattia
1 - 2 rkl oliiviviipaleita
suolaa ja pippuria
Pinalle:
Yrttejä esim. basilikaa

Tee näin:
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää vesi, öljy ja sekoita tasaiseksi massaksi. Taputtele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia.
2. Paloittele parsakaali ja keitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta vesi pois.
3. Soseuta sauvasekoittimella kikherneet sekä niiden liemi, valkosipuli, sitruunamehu ja suola. Lisää lopuksi vegaaninen raaste ja levitä seos piirakkapohjan päälle. 
4. Levitä päälle parsakaalit sekä puolitetut kirsikkatomaatit ja oliivit. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. 
5. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 25 min. Nosta lopuksi hetkeksi ylätasolle. 
6. Anna piiraan jäähtyä hetki täytteen jähmettämiseksi. Koristele haluamillasi yrteillä.

🇪🇺 WWF Nuorten toimintaa rahoitetaan osittain Euroopan unionin tuella. Julkaisun sisällöstä vastaa ainoastaan WWF ja muut Eat4Change-projektin toteuttajat. Sisältö ei välttämättä heijastele Euroopan unionin näkemyksiä. 🇪🇺
Pari viikkoa sitten WWF Nuoret laittoivat pystyyn Pari viikkoa sitten WWF Nuoret laittoivat pystyyn ruokakiertueen ja vierailivat @unicafefi ravintoloissa levittämässä tietoa ja juttelemassa kestävistä ruokavalinnoista. Huomiota ständeillä herättivät erityisesti kuvan "ilmastosäkit", jotka kuvaavat eri ruoka-aineiden hiilijalanjäljen painoa. Osaisitko sä arvata kuinka paljon painaa kilo nautaa tai soijaa? Kuvasta voi päätellä, että melkoinen painoero näiden kahden väliltä löytyy. 🧐 

Käy lukemassa aiheesta sekä ruokakiertueesta lisää meidän nettisivujen uusimmasta blogipostauksesta! Linkki löytyy biosta. 😊 #eat4change
Näytä lisää... Seuraa Instagramissa


WWF Nuoret toimivat osana Eat4Change-projektia.

Ota yhteyttä: info@wwfnuoret.fi

WWF Nuorten tiimi 2022 | Teema © 2018 Kale
  • Kale by LyraThemes.com.

Log In

Forgot Password?

Not registered yet? Create an Account

 

Ladataan kommentteja...