Postaukset

Vaikuta ruokavalinnoilla – esittelyssä WWF Nuorten vaikuttamisopas ja kirje

Vaikuta ruokavalinnoilla – esittelyssä WWF Nuorten vaikuttamisopas ja kirje

Yksi WWF Nuorten tiimeistä keskittyi tänä vuonna miettimään, miten nuorten vaikuttamismahdollisuuksia voisi lisätä yhteiskunnassa. Tämä teema nousi tärkeäksi jo vuosi sitten tiimien aloittaessa työskentelyn. Koimme, että monia nuoria kiinnostaa vaikuttaa heitä itseään koskeviin asioihin ja päätöksiin. Olimmehan me itsekin hakeutuneet WWF Nuoriin tämän toiveen myötä! 

Punasipulihilloke – video

Punasipulihilloke – video

Tähän vuodenaikaan kuuluvat mausteet saavat veden herahtamaan kielelle. Oletko koskaan yhdistänyt niitä punasipulin kanssa? Tässä punasipulihillokkeessa näin tehdään ja seassa maistuvatkin muun muassa neilikka ja maustepippuri. Katso videolta, miten tämä helppo hilloke valmistetaan ja maista valmista tuotetta esimerkiksi seitankinkun tai piparien kanssa! Ainekset 2 punasipulia 

Luonnonlaitumia ja kauramaitoa

Luonnonlaitumia ja kauramaitoa

Onko suomalainen ruoka ympäristöystävällistä? Onko kotimainen aina parempi? Tämän viikon jaksossa pääsemme haastattelemaan Mari Koistista, WWF:n suojeluasiantuntijaa. Keskustelemme suomalaisen lihan sekä maidon tuotannosta ja pohdimme minkälaisia vaikutuksia kotimaisella ruoantuotannolla on. Tällä kertaa puhujina ovat Iina ja Minerva Helsingistä. Kansikuvan piirros: Heta Nääs / WWF

Gluteenittomat piparkakkutryffelit – video

Gluteenittomat piparkakkutryffelit – video

Tekisikö mielesi antaa joululahjaksi jotain herkullista syötävää tai kaipaatko itse herkkuhetkeä? Tämä gluteeniton piparkakkutryffeliresepti, joka julkaistaan osana Instagram-tilimme puolella pyörivää joulukalenteria, sopii molempiin tarpeisiin täydellisesti! Kurkkaa, miten tryffelit valmistuvat alla olevasta videosta. Ainekset Taikina 1 dl tummaa siirappia 1 dl fariinisokeria 125 g margariinia 1 

Herkullista joulun odotusta

Herkullista joulun odotusta

Pandapodin toisessa jaksossa maistellaan muun muassa vegaanisia herkkuja ja pohditaan joulua. Kerrotaan omia ja seuraajien vinkkejä astetta ekologisempaan jouluun. Tällä kertaa puhujina ovat Turun tiimin Anniina ja Veera.  Kansikuvan piirros: Heta Nääs / WWF

Nuorissa on voima ja tulevaisuus

Nuorissa on voima ja tulevaisuus

Pandapodin ensimmäisessä jaksossa haastattelemme WWF Suomen pääsihteeriä, Liisa Rohwederiä. Juttelemme myös WWF Nuorista ja nuorten vaikuttamisesta. Tällä kertaa puhujina ovat Minerva ja Noora Helsingistä. Kansikuvan piirros: Heta Nääs / WWF

WWF Nuorten haku auki kaudelle 2021! – Haku päättynyt

WWF Nuorten haku auki kaudelle 2021! – Haku päättynyt

Kiinnostaako sinua ruoan ympäristövaikutukset? Saako ajatus yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta sormesi syyhyämään? Kaipaatko ympärillesi lämminhenkistä yhteisöä? Jos vastasit edellisiin kysymyksyyn kyllä, tilaisuutesi on koittanut, sillä WWF Nuorten haku kaudelle 2021 on auki! Alla hakuilmoituksemme, joka löytyy myös WWF Suomen sivuilta. Haemme WWF Nuoriin 18–25-vuotiaita uusia ja innokkaita 

Suomeen maailman vahvin ilmastolaki

Suomeen maailman vahvin ilmastolaki

Olemme mukana vaatimassa Suomeen maailman vahvinta ilmastolakia! Allekirjoitimme Nuorten Agenda 2030 -ryhmän kirjallisen kannanoton ilmaston puolesta. Se jätettiin lokakuun lopussa Suomen hallitukselle. Lue alta Nuorten Agenda2030 -ryhmän laatima tiivistelmä siitä, mistä on kyse. “Tällainen on nuorten unelmien ilmastolaki! Nuoret vaativat yhteisessä kannanotossaan Suomeen maailman vahvinta 

Hauskaa Halloweenia!

Hauskaa Halloweenia!

Hauskaa Halloweenia, tai suomalaisittain kekriä! Nykyisin loka-marraskuun taitteeseen asettuva juhlapäivä tunnetaan Suomessa myös pyhäinpäivänä, eli kristillisenä pyhimysten, marttyyrien ja vainajien muistopäivänä. Sadonkorjuukauden loppuun sijoittuva juhlapyhä on ollut tärkeä osa monia kulttuureja. Nyky-Suomen alueella tämä juhla tunnettiin pitkään kekrinä. Kekrin juuret ulottuvat tiettävästi ainakin nuoremmalle kivikaudelle 

Lihaton lokakuu ja pihistelijän soijarouhekeitto

Lihaton lokakuu ja pihistelijän soijarouhekeitto

On vuoden 2020 viimeisen #lihatonlokakuu-postauksen aika. Tämä viimeinen ruoka on helppo valmistaa eikä vaadi tuhtia lompakkoa, ruoka syntyy nimittäin edullisista juureksista, soijarouheesta ja mausteista. Soijarouhekeittoa voi myös tehdä isomman annoksen kerrallaan, joten tämä sopii esimerkiksi opiskelijan budjettiin erinomaisesti. Vaikka lihaton lokakuu loppuu tältä erää, haluamme 

Lihaton lokakuu ja perinteinen makaronilaatikko

Lihaton lokakuu ja perinteinen makaronilaatikko

Lihattoman lokakuun reseptit jatkuvat soijarouhemakaronilaatikolla. Tämä suussa sulava ruoka on arjen pelastaja. Eikä ole varmaan yllätys, että makaronilaatikko on Suomen suosituimpia kotiruokia. Kuitenkin se oli Suomessa vielä 1950-luvulle asti enimmäkseen juhlaruoka. Myöskään alun perin makaronilaatikkoon ei lisätty lihaa vaan sitä käytettiin usein perunoiden sijasta aterioiden 

Proteiinimyytti

Proteiinimyytti

Urheilu on hyödyllistä, tärkeää, terveellistä ja yhteisöllistä, mutta onko se kestävää? Yksi hyvin oleellinen osa urheilua on ravitsemus, jossa korostetaan erityisesti proteiinin merkitystä. Yhä monelle meistä tulee proteiinista väistämättä mieleen liha. Proteiinilla kasvatetaan lihasta, mutta täytyykö proteiinin tulla lihasta? Haittaako riippuvaisuus lihasta urheilusuorituksia? Tämän kampanjan 

Linda Ruutu & Emmaliina Tulkki / Proteiinimyytti

Linda Ruutu & Emmaliina Tulkki / Proteiinimyytti

Linda Ruutu on 30-vuotias HJK:ssa jalkapalloa pelaava keskikenttäpelaaja. Hän toimii myös Punainen kortti rasismille -hankkeen projektipäällikkönä. Lindalle on kertynyt paljon merkityksellisiä hetkiä urheilu-uran aikana, mutta hän muistelee mielellään viime vuoden syksyn peliä, jossa he varmistivat mestaruuden HJK:lle. Pelissä oli paljon katsojia, joukkueessa oli tosi hyvä 

Mona af Forselles / Proteiinimyytti

Mona af Forselles / Proteiinimyytti

Mona af Forselles on 20-vuotias kestävyysjuoksija. Vantaalta Jyväskylään kauppatieteiden opintojen perässä muuttanut Mona on harrastanut viisi vuotta kestävyysjuoksua. Sitä ennen hän pelasi pitkään jalkapalloa, kunnes syttyi kipinä uuteen lajiin. Mona keskittyy nyt potentiaaliinsa kestävyysjuoksussa. “En ymmärrä, kun sanotaan, että kasvisruoka ei riittäisi urheilijalle. Olokin on 

Juuso Simpanen / Proteiinimyytti

Juuso Simpanen / Proteiinimyytti

Juuso Simpanen on 29-vuotias polku/ultrajuoksija. Hän toimii myös juoksuvalmentajana. Ennen juoksua Juuso pelasi jalkapalloa ammatikseen Veikkausliigassa seitsemän vuotta. Hän aloitti jalkapallon 6-vuotiaana ja pelasi sitä 22-vuotiaaksi asti. Juuso löysi ultrajuoksun, kun hän otti taukoa jalkapallosta ja lähti puoleksi vuodeksi reppureissaamaan. Reissun aikana hän tapasi muutaman 

Teemu Roininen / Proteiinimyytti

Teemu Roininen / Proteiinimyytti

Teemu Roininen on 34-vuotias Suomen painonnostojoukkueen miesten kapteeni, yrittäjä ja ammattivalmentaja. Hän asuu Lempäälässä ja edustaa seuraa Lempäälän Kisa. Teemulla on takanaan  yleisen ikäluokan superraskaasta sarjasta kahdeksan Suomen mestaruutta sekä yhteensä 18 edustustehtävää yleisessä sarjassa EM- ja MM-tasolla. Hän on myös 26. suomalainen, joka on 

Anna Pasanen / Proteiinimyytti

Anna Pasanen / Proteiinimyytti

Anna Pasanen on 38-vuotias urheilija, jonka päälaji on pyörätuolirygby. Pyörätuolirugbya hän on pelannut maajoukkueessa vuodesta 2009. Yksilölajeihin kuuluu puolestaan keilanheitto.  Anna on ollut töissä Validia Kuntoutus Helsingissä vertaiskuntouttajana. Hän on itse neliraajahalvaantunut auto-onnettomuudessa saaden selkäydinvamman kaularangan murtumisen vuoksi. Molemmat lajit, joita hän harrastaa ovat neliraajahalvaantuneille suunnattuja lajeja.  Hän asuu 

Lihaton lokakuu ja arjen pelastava pastakastike

Lihaton lokakuu ja arjen pelastava pastakastike

Lihattoman lokakuun reseptit jatkuvat taas! Kuka väitti, että nopea jokaiselle tuttu arjen pastakastike pitäisi tehdä juuri jauhelihasta? Kaupoissa on nykyään kaikenlaisia lihankorvikkeita, joita testaamalla jokaiselle löytyy suosikki. Tänään jauheliha korvataan kaurajauhiksella, mutta tämä samainen resepti toimii myös muilla proteiininlähteillä (muista toki ottaa huomioon kunkin proteiinin