Lihaton lokakuu ja arjen pelastava pastakastike

Lihaton lokakuu ja arjen pelastava pastakastike

Lihattoman lokakuun reseptit jatkuvat taas! Kuka väitti, että nopea jokaiselle tuttu arjen pastakastike pitäisi tehdä juuri jauhelihasta? Kaupoissa on nykyään kaikenlaisia lihankorvikkeita, joita testaamalla jokaiselle löytyy suosikki. Tänään jauheliha korvataan kaurajauhiksella, mutta tämä samainen resepti toimii myös muilla proteiininlähteillä (muista toki ottaa huomioon kunkin proteiinin omat kypsennysohjeet). Tästä siis testiin helppo pastakastike!

Tutustu myös muihin lihattoman lokakuun resepteihimme ja tietoiskuihin!

Ainekset

3 – 4:lle hengelle

Kastike

 • 1 sipuli
 • 1-2 valkosipulin kynttä
 • 225 g kaurajauhista tai muu haluamasi proteiininlähde
 • 2 – 2,5 dl sipulinmakuista kaurakermaa (voit myös käyttää tavallista kaurakermaa)
 • 2 tl soijaa
 • 2 tl ketsuppia
 • 1,5 tl maustepippuria
 • 1 tl timjamia

Muut

 • Öljyä
 • Vettä
 • Pastaa

Ohjeet

Laita pastavesi kiehumaan ja jatka ohjeiden seuraamista, kunnes vesi kiehuu. Lisää pasta ja jatka kastikkeen valmistusta pastan kiehuessa.

Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet. Lämmitä öljyä pannulla ja ruskista sipuli. Kuullota valkosipuli. Siirrä sipulit pannulta erilliseen astiaan.

Paista kaurajauhista samalla pannulla, jolla paistoit sipulit, kunnes se saa vähän väriä. Lisää sipulit takaisin pannulle. Lisää kerma pannulle. Huuhtele kermapurkki vedellä ja kaada pannulle. Anna kastikkeen lämmetä. Lisää maustepippuri, soija, ketsuppi ja timjami. Maista kastiketta ja lisää halutessasi mausteita. Lisää tarvittaessä vettä kastikkeen joukkoon, jos kastike on mielestäsi liian paksua. Kun olet tyytyväinen kastikkeen koostumukseen ja makuun, tarjoile se pastan kanssa.