Lihaton lokakuu ja värikäs kasviswokki

Lihaton lokakuu ja värikäs kasviswokki

Lihattoman lokakuun reseptit jatkuvat ja tänään vuorossa on kasviswokki, jossa lihan sijaan proteiinina toimii rapeaksi paistettu tofu. Wokkiin sopii juuri ne kasvikset, joista itse pidät, joten resepti mukautuu hyvin jokaisen omaan makuun. Ruokahävikinkin vähentäminen on helppoa tällä reseptillä. Wokkiin tuo makua itse tehty teriyakikastike, mutta kiireisen arjen pelastaa myös kaupasta löytyvät valmiskastikkeet!

Tutustu myös muihin lihattoman lokakuun resepteihimme ja tietoiskuihin!

Ainekset

2:lle hengelle

Kasviswokki

 • 1 sipuli
 • 2 porkkanaa
 • 1 pieni parsakaali
 • 1 paprika
 • Tai muita suosikkikasviksiasi tai mitä jääkaapista löytyy
 • 180g tofua

Teriyakikastike

 • 1 dl soijakastiketta
 • 0,5 dl vettä
 • 0,5 dl sokeria
 • 1 rkl fariinisokeria
 • 1,5 rkl miriniä tai riisiviinietikkaa
 • 1 rkl tai maun mukaan inkivääriä pilkottuna
 • 1,5 tl maissitärkkelystä suurustukseen

Muut

 • Öljyä
 • Nuudelit tai muu lisuke

Ohjeet

Valmistele kasvikset pilkkomalla ne haluamallasi tavalla. Valmistele myös tofu, jos se ei ole valmiiksi pilkottua: kuivata siitä ylimääräinen kosteus ja pilko se sopiviksi paloiksi.

Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset maissitärkkelystä lukuunottamatta yhteen kattilassa. Lämmitä kastike niin, että kaikki sokeri on liuennut. Maista kastiketta ja . Halutessasi suurusta kastike lisäämällä maissitärkkelys veteen liuotettuna ja kiehauta kastike. Laske lämpöä ja anna kastikkeen odottaa.

Paista tofu erikseen varmistaaksesi, että se on mahdollisimman rapeaa. Voit myös paistaa tofun wokkipannulla kasvisten kanssa. Tofun voi lisätä wokkiin suoraan tai tarjota erikseen. Jos tarjoat sen erikseen, paista se samaan aikaan kasvisten kanssa siten, että ne ovat samaan aikaan valmiita.

Lisää öljyä wokkipannulle tai kattilaan ja anna sen lämmetä. Lisää pannulle sipulit ja kuullota niitä hetki. Tämän jälkeen lisää porkkanat ja lämmitä niitä hetki sipulien kanssa. Kun sipuli ja porkkana ovat hieman pehmenneet, lisää parsakaali ja jatka paistamista. Lopuksi lisää paprika. Jos käytät jotain muita kasviksia, yritä porrastaa niiden pannulle lisääminen niiden kypsymisajan mukaan.

Lopuksi lisää kastike pannulle. Halutessasi lisää tofut wokin joukkoon tai tarjoa ne erikseen.