Lihaton lokakuu ja pihistelijän soijarouhekeitto

Lihaton lokakuu ja pihistelijän soijarouhekeitto

On vuoden 2020 viimeisen #lihatonlokakuu-postauksen aika. Tämä viimeinen ruoka on helppo valmistaa eikä vaadi tuhtia lompakkoa, ruoka syntyy nimittäin edullisista juureksista, soijarouheesta ja mausteista. Soijarouhekeittoa voi myös tehdä isomman annoksen kerrallaan, joten tämä sopii esimerkiksi opiskelijan budjettiin erinomaisesti.

Vaikka lihaton lokakuu loppuu tältä erää, haluamme kannustaa seuraajiamme vähentämään lihankulutusta omassa arjessa tästä eteenpäinkin. Nettisivuiltamme löytyy nyt myös inspiroivia tarinoita urheilijoista, jotka eivät syö lihaa. Käy tutustumassa niihin tästä! Tutustu myös muihin lihattoman lokakuun resepteihimme ja tietoiskuihin!

Ainekset

 • 1,5 l vettä
 • 1 kasvisliemikuutio
 • pippuria
 • maustepippuria
 • 3 laakerinlehteä
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulin kynttä
 • n. 6 perunaa
 • 3 porkkanaa
 • 1,5 dl soijarouhetta
 • 200g pakasteherneitä

Ohjeet

Laita vesi kieuhumaan ja lisää veteen kasvisliemikuutio sekä mausteet.

Silppua sipuli ja valkosipuli ja lisää ne kattilaan. Kuori porkkanat ja perunat, pilko ne ja lisää kattilaan. Lisää vielä soijarouhe ja herneet. Anna keittyä kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.