Gluteenittomat piparkakkutryffelit – video

Gluteenittomat piparkakkutryffelit – video

Tekisikö mielesi antaa joululahjaksi jotain herkullista syötävää tai kaipaatko itse herkkuhetkeä? Tämä gluteeniton piparkakkutryffeliresepti, joka julkaistaan osana Instagram-tilimme puolella pyörivää joulukalenteria, sopii molempiin tarpeisiin täydellisesti! Kurkkaa, miten tryffelit valmistuvat alla olevasta videosta.Ainekset

Taikina

 • 1 dl tummaa siirappia
 • 1 dl fariinisokeria
 • 125 g margariinia
 • 1 tl kanelia
 • 1 tl kardemummaa
 • 1 tl neilikkaa
 • 1 tl inkivääriä
 • 1 tl maustepippuria
 • 1 dl kasvimaitoa
 • n. 6,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

Kuorrutus

 • 300 g tummaa suklaata
 • 1 tl margariinia
 • mantelirouhetta

Ohje

Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja margariini ja sulata tasaiseksi seokseksi. Lisää mausteet ja anna kiehahtaa. Tämän jälkeen jätä kattila miedolle lämmölle noin viideksi minuutiksi ja sekoita välillä. Laita seos jäähtymään hetkeksi.  

Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen kasvimaito ja parissa erässä 6 dl jauhoseosta. Laita taikina yöksi vetäytymään jääkaappiin. Tryffelit voi valmistaa myös lyhyemmällä jäähdytyksellä, mutta muotoilu on helpompaa pitkän vetäytymisen jälkeen.

Vaivaa taikinaan seuraavana päivänä 0,5-1 dl jauhoseosta, jotta taikinasta tulee melko kuivaa. Pyörittele takina palloiksi ja laita ne pakastimeen hetkeksi. 

Taikinapallojen ollessa pakkasessa sulata margariini ja suklaa vesihauteessa. Ota pallot pakastimesta ja pyörittele ne suklaassa. Ripottele halutessasi tryffeleiden päälle mantelirouhetta. Laita tryffelit leivinpaperille ja jääkaappiin jähmettymään.

Säilytä tryffelit jääkaapissa. 

Voit kokeilla tehdä tryffeleitä myös valmiista piparkakkutaikinasta! 

Resepti on muokattu gluteenittomaksi Chocochilin ohjeen pohjalta.