Postaukset

Kasvista kaamokseen -haaste tuo väriä syksyyn!

Kasvista kaamokseen -haaste tuo väriä syksyyn!

Syksyn haaste on käynnistynyt! Tervetuloa WWF:n Kasvista kaamokseen -tapahtumaan. Tapahtuma on käynnissä sosaalisessa mediassa tästä hetkestä joulukuun ensimmäiseen sunnuntaihin saakka. Haasteessa voit jakaa ruoka-aiheisia kuvia, reseptejä ja vinkkejä. Ruoka-aiheiset julkaisut voivat olla terveellisiä kuin lehtikaalismoothiet tai herkullisia kuin muffinssit, mitä vain! Sisällön voit jakaa omalla Facebookseinälläsi, Facebook -tapahtumassa tai 

Video: Kasvisruoka & ravinto

Video: Kasvisruoka & ravinto

Ruokaa, ruokaa ja vähän lisää ruokaa, netissä, sanomalehdissä sekä mainoksissa. Uusia ruokatrendejä nousee pinnalle erilaisina ajankohtina ja otsikoihin ovat ilmestyneet jopa sipsikaljavegaanit.  Ruokavalioiden terveysvaikutuksista esiintyy monenlaisia väitteitä, joista vain osa on totta. Toisia väitteitä perustellaan järjellä, toisia mututuntumalla. Haastattelukolmikko lähti selvittämään, millaisia vaikutuksia #vähemmänlihaa –ruokavaliolla, 

Chili sin carne

Chili sin carne

Päivitetty klassikko: Chili sin carne 4–6:lle | Resepti: WWF Ainekset: 2 sipulia 4 valkosipulin kynttä maun mukaan tuoretta chiliä 400 g bataattia 4 rkl rypsiöljyä 1 rkl tomaattipyreetä 2 rkl siirappia tai hunajaa 500 g kypsennettyjä papuja (esim. isoja valkoisia papuja, kidneypapuja ja kikherneitä) 500 

Monipuolinen Silvoplee

Monipuolinen Silvoplee

Satoi kaatamalla, kun kipitimme Reetan kanssa Hakaniemen metroasemalta läheiseen kasvisravintolaan, Silvopleehen. Ennen astumista sisään, olimme ohittaneet Silvopleen smoothiebaarin, jossa voi nauttia raakakakun tai ottaa mukaan esimerkiksi smoothien. Kasvisravintola Silvopleen etuosa, jota reunusti ikkunarivistö, oli valoisa. Osa ravintolasta oli hämyisämpi ja intiimimpi. Ravintolan seinät oli maalattu 

Kasvista grilliin – katso video!

Kasvista grilliin – katso video!

Heinäkuu vierähti elokuuksi, mutta onneksi kesää on vielä jäljellä. Tänä suvena grillattiin kasviksia oikein urakalla. Lihantuotannon ympäristövaikutukset ovat suuret – jopa yhtä suuret kuin liikenteen. Siksi kesän maittavin ilmastoteko olikin  suosia kasviksia grillissä. Kiitos kaikille Kasvista grilliin -somehaasteeseen osallistuneille! Videotiimiläiset kuvasivat pätkän, joka kiteyttää aurinkoisen grilli-illan tunnelman. Nautitaan 

Makers – vastuullinen valinta

Makers – vastuullinen valinta

  Lauttasaaressa sijaitseva, mm. erilaista kulttuuritoimintaa järjestävän kulttuurikeskus Sähinän yhteydessä toimiva Makers kahvila vastasi yhteydenottoomme iloksemme myöntävästi. Lähdin kaverini Maijan kanssa ottamaan selvää, millaisesta paikasta on kyse. Paikan päällä kahvilan “äiti” Minnie Tuomisto ottaa meidät vastaan ja esittelee paikan tarjontaa: tarjolla on muun muassa keittolounas, 

Partiolaisen suklaabanaanit

Partiolaisen suklaabanaanit

Vuosia sitten kun menimme serkkuni kanssa mökille, hän esitteli minulle grillattavan jälkiruoan. Usein grillataan pääruoaksi pihvejä ja nakkeja, sekä jälkiruoaksi vaahtokarkkeja. Serkkuni kertoi minulle partiossa oppimastaan reseptistä, jonka varmaan kaikki partiolaiset osaavat ja grillaavat nuotiolla. Kyseessä ovat suklaalla täytetyt banaanit! Suklaabanaanit ovat yksinkertaisia ja helppoja 

Herkkureseptit grillijuhliin

Herkkureseptit grillijuhliin

Yhtenä kevään ensimmäisistä lämpimistä illoista me tiimiläiset kokoonnuimme yhdessä grillaamaan. Pitkän ja pimeän talven jälkeen ei parempaa osannut kuvitellakaan: notkuva nyyttäripöytä, huumaava grillistä leijaileva tuoksu, pitkälle iltaan sinnittelevät auringonsäteet ja ihanaa ihanampi seura. Grillikausi on täällä taas. Mitä jos tänä vuonna suosittaisiinkin kasviksia grillissä? Olisiko siinä kesän 

Kesäiset raparperitortillat

Kesäiset raparperitortillat

Kesäiset raparperitortillat Neljälle Päätin kokeilla miten raparperi soveltuu pääruokaan. Kaapista löytyi tortillalättyjä ja kehittelin kevyen tortillatäytteen, johon raparperi tuo sopivasti hapokkuutta!  Täyte: ½ dl         Cashewpähkinöitä Härkäpapurouhetta Auringonkukansiemeniä Kurpitsan- tai pinjansiemeniä Manteleita 1dl           Rypsiöljyä 1rkl         Omenaviinietikkaa noin 1tl Suolaa noin 

Ihastuttava Deli Café Maya

Ihastuttava Deli Café Maya

Vaikuta syömällä -tiimin Sini ja Fanny saapuivat Punavuoren Deli Café Mayaan perjantaina juuri kun lounasaika oli alkamassa. Ravintolassa oli vasta pari asiakasta ja ravintolan lounaaseen kuuluva salaattibuffet komeili kukkuroillaan erilaisia salaatteja. Ravintola oli tunnelmallinen, intiimi ja valoisa. Suhteellisen pienestä koosta huolimatta paikka ei tuntunut ahtaalta, 

Tule tapaamaan tiimiä Maailma kylässä -festivaaleille!

Tule tapaamaan tiimiä Maailma kylässä -festivaaleille!

Ruokavalinnoilla on suuri vaikutus ympäristöön. Ruuantuotannolla on myös kauaskantoisia seurauksia globaaliin oikeudenmukaisuuteen. Miten niin? Miksi? Tule tapaamaan tiimiläisiä ja WWF:n ammattilaisia viikonloppuna 28.5-29.5.16 Maailma kylässä -festivaaleille tai muuten vaan nauttimaan mahtavasti tunnelmasta Helsingin Kaisapuistoon! Tervetuloa!

Kasvista grilliin!

Kasvista grilliin!

Uusi haaste on käynnistynyt! WWF:n Vaikuta syömällä -tiimi haastaa Sinut Kasvista grilliin -haasteeseen maittavan kesän ja kestävän tulevaisuuden puolesta! Julkaise Instagramissa tai Facebookissa kesä-heinäkuun aikana kuvia grillaushetkistäsi hashtagilla #vähemmänlihaa. Kutsu ystäväsikin mukaan grillaamaan kasvispainotteisemmin ja viettämään aikaa yhdessä. Ruokavalinnoilla on merkitystä, sillä ne muodostavat merkittävän 

Sadepäivän goji-marja raakasuklaa

Sadepäivän goji-marja raakasuklaa

Valmistimme viime lauantaina pienen satsin lakritsista raakasuklaata, johon lisäsimme goji-marjoja. Sateinen ilta pelastui tämän mainion herkun ansiosta. Yksinkertaisen raakasuklaan valmistamiseen ei mene kuin puoli tuntia ja lopputulos tällä reseptillä on maukkaampi kuin osaisi odottaa! Itse maistoin raakasuklaata ensimmäisen kerran kaveriltani, joka oli jo jonkin aikaa 

Vegaaniherkkuja Café Kokossa

Vegaaniherkkuja Café Kokossa

Muutama viikko sitten lähdimme  Nooran kanssa tutustumaan Café Kokkoon Kalevankadulle. Löysimme sisäpihalta oikean rapun ja kiipesimme toiseen kerrokseen. Kahvilan ovelle asti kantautui tunnelmallinen keskipäivän puheensorina rennon musiikin säestämänä. Astuimme valoisaan, hauskoin elementein sisustettuun vintage-tyyliseen kahvilaan, jossa puolapuiden takaa pilkottivat intiaanipäällikön kasvot seinäkankaassa. Yhdellä seinällä riippui suuri 

Juuri – astetta parempi lounas

Juuri – astetta parempi lounas

Korkeavuorenkadulla remontoidaan ja taivaalta sataa hyistä tihkua. Tunnelman muutos on dramaattinen, kun astumme Essin kanssa seesteiseen ja viihtyisää Juureen, vuonna 2004 avattuun, ”Tuoreella tapaa suomalaiseen ravintolaan”. Meidät toivottaa tervetulleeksi sympaattinen ravintolapäällikkö Johanna Myllymäki, joka esittelee asiantuntevasti päivän lounaslistaa. Essi on tilannut vegaani-lounaan edeltä käsin ja 

Tätä on Vaikuta syömällä

Tätä on Vaikuta syömällä

Haluaisitko tehdä jotain maapallomme ja sen asukkaiden hyväksi? Tiesitkö että voit vaikuttaa syömällä – ja samalla tehdä siitä helppoa ja hauskaa! Ruokavalinnoilla on merkitystä, sillä ne muodostavat merkittävän osan jokaisen ihmisen ilmasto- ja ympäristövaikutuksista. WWF:n nuorista vapaaehtoisista koostuva Vaikuta syömällä -tiimi haluaa innostaa suomalaisia nuoria kasvisruoan 

Kokemuksia ja kertomuksia lihan vähentämisestä, osa 1

Kokemuksia ja kertomuksia lihan vähentämisestä, osa 1

Keväisenä päivänä törmäsin toisen Vaikuta syömällä -tiimiläisen pohdintaan, onko ihmisillä yleensä ollut vaikeaa tai helppoa vähentää lihan syömistä. Toiseksi kysymykseksi nousi se, että kauan lihan syömisen vähentämiseen kestää tottua. Nämä ajatukset ovat olennaisia, kun mietitään esimerkiksi kasvissyönnin aloittamista tai punaisen lihan vähentämistä lautaselta. Lähdin selvittämään 

Ensimmäinen reseptivideo tulossa!

Ensimmäinen reseptivideo tulossa!

Viikonloppuna kuvattiin materiaali ensimmäistä reseptivideota varten. Video julkaistaan pian!