Tiedä mitä syöt – Boltsit

Tiedä mitä syöt – Boltsit

Herkulliset ja monipuoliset Boltsit sopivat kiireisiin päiviin, joina haluaa kuitenkin syödä hyvin. Siemenistä sekä kotimaisesta kaurasta valmistetut pyörykät ovat lisäaineettomia ja runsaskuituisia. Niiden valmistus on mahtavan helppoa, sillä ne voi syödä joko sellaisenaan tai kuumentaa nopeasti. Kauralla on myös useita terveyshyötyjä, joten Boltsien kokeilu ehdottomasti kannattaa! 

Boltsit saivat alkunsa, kun Leivon Leipomossa yritettiin kehittää uutta siemensämpyläreseptiä. Kaura-siemen taikinasta tuli niin paksua, että koneet tuottivat ulos vain pieniä pyöryköitä muistuttavia palleroita. Palleroiden maku oli kuitenkin niin miellyttävä, että leipomo päätti lähteä kehittämään reseptille jatkoa. Tämä kehitystyö toi voiton Suomalainen menestysresepti -kilpailusta. Kilpailun seurauksena Boltseista tuli ruokakauppojen hittituote, ja niitä myytiin jo ensimmäisen vuoden aikana pari miljoonaa rasiaa. Uusi kaura-siemenpyörykkä sai siis avoimen vastaanoton.

Nykyään Boltsi tuoteperheeseen kuuluu useita eri makuisia kaura-siemenpyöryköitä, Boltsi burgeri sekä täysjyväkaurarengas Boltsi Rinkulat, jotka ovat mainio vaihtoehto mozzarellatikuille ja kanatuotteille. Pyörykät ovat lisäaineettomia ja ne tuotetaan kotimaisesta kaurasta sekä kurpitsan-, auringonkukan- ja pellavansiemenistä. Lisäaineettomuuden lisäksi ne ovat runsaskuituisia, vegaanisia ja soijattomia. Kaura raaka-aineena sisältää useita terveyshyötyjä. Se ylläpitää esimerkiksi normaaleja kolesteroli- ja verensokeriarvoja sekä huolehtii suoliston normaalista toiminnasta. Kuitupitoisuuden lisäksi ne sisältävät myös 100 g kohden 8,7 g proteiinia ja soveltuvat useimmille keliaakikoille, koska ne eivät sisällä gluteenia.

Yksi 230 gramman rasia Boltsi kaura-siemenpyöryköitä maksaa noin 2,70 €. Rasia sisältää valmiit pyörykät, joiden valmistaminen on helppoa. Voit syödä ne joko sellaisenaan tai kuumentaa nopeasti mikrossa, pannulla tai uunissa. Kuumennetut pyörykät voi nauttia esimerkiksi spagetin kanssa, kastikkeen kera tai ilman.

Käytettyjä lähteitä

Boltsi-verkkosivut: Tuote Boltsi original ja Olipa kerran Boltsi

Yle Uutiset, Mira Pelo: Tiesitkö tämän kaurasta