Parsarisotto

Parsarisotto

Parsarisotto

Parsarisotto on helppo kesäruoka, joka ei vaadi uunia, mikä tekee hellekeleillä kokkailusta huomattavasti mukavampaa. Pinaatti-basilikapesto ja pistaasipähkinät tuovat risottoon kunnon tujauksen makua.
Total Time 30 mins
Ruokalaji Pääruoka
Servings 4

Ingredients
  

Kaura-riisipohja

  • 2.5 dl kaura-riisisekoitusta
  • 7 dl vettä
  • kasvimargariinia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tl merisuolaa

Pinaatti-basilikapesto

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 300 g pakastepinaattia
  • basilikanippu
  • 1/4 tl merisuolaa
  • 1/2 valkosipulinkynsi
  • 1/2 limen mehu

Parsat

  • 1 l vettä
  • ripaus suolaa
  • loraus siirappia
  • 1 parsanippu

Lisäksi

  • kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • basilikaa
  • limen mehua

Instructions
 

Kaura-riisipohja

  • Kuullota kaura-riisisekoitusta margariinissa ja öljyssä hetki. Lisää vesi ja keitä noin vartti, kunnes kaikki vesi on imeytynyt.

Pinaatti-basilikapesto

  • Sulata hienonnettu pakastepinaatti. Lisää pinaatti, basilika, oliiviöljy ja murskattu valkosipulinkynsi blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja limen mehulla.

Parsat

  • Poista parsoista puumainen kanta vääntämällä parsaa, kunnes se napsahtaa poikki oikeasta kohdasta. Kuori parsat nupuista alaspäin.
  • Kiehauta vesi ja lisää siihen suola ja siirappi. Keitä parsoja 8-10 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä, kun niitä pistelee haarukalla.

Annoksen kokoaminen

  • Sekoita pesto kaura-riisiin ja pilko parsat joukkoon. Koristele pistaasipähkinöillä, limellä ja basilikalla.
Avainsana helppo, kevyt, lime, pähkinät, parsa, risotto, satokausi, terveellinen