Parsarisotto
Parsarisotto on helppo kesäruoka, joka ei vaadi uunia, mikä tekee hellekeleillä kokkailusta huomattavasti mukavampaa. Pinaatti-basilikapesto ja pistaasipähkinät tuovat risottoon kunnon tujauksen makua.
Kaura-riisipohja
- 2.5 dl kaura-riisisekoitusta
- 7 dl vettä
- kasvimargariinia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1/2 tl merisuolaa
Pinaatti-basilikapesto
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 300 g pakastepinaattia
- basilikanippu
- 1/4 tl merisuolaa
- 1/2 valkosipulinkynsi
- 1/2 limen mehu
Parsat
- 1 l vettä
- ripaus suolaa
- loraus siirappia
- 1 parsanippu
Lisäksi
- kuorittuja pistaasipähkinöitä
- basilikaa
- limen mehua
Parsat
Poista parsoista puumainen kanta vääntämällä parsaa, kunnes se napsahtaa poikki oikeasta kohdasta. Kuori parsat nupuista alaspäin.
Kiehauta vesi ja lisää siihen suola ja siirappi. Keitä parsoja 8-10 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä, kun niitä pistelee haarukalla.
Avainsana helppo, kevyt, lime, pähkinät, parsa, risotto, satokausi, terveellinen