Earth Hour 2020 – mitä, missä, milloin?

Earth Hour 2020 – mitä, missä, milloin?

WWF:n Earth Houria vietetään taas lauantaina 28.3.! Tarkalleen Earth Hour on klo 20:30-21:30, jolloin näytämme valomerkin ilmaston ja luonnon puolesta sammuttamalla turhat valot. Tule sinäkin mukaan! Seuraavaksi kerromme miksi ja miten se onnistuu. 

 

Earth Hour on WWF:n maailman suurin ilmastotapahtuma. Tarkoituksena on tunnin mittaisella valojen sammuttamisella näyttää merkki päättäjille, että ympäristön ja ilmaston tila huolettaa. Tänä vuonna WWF kiinnittää erityishuomiota luonnon monimuotoisuuteen ja sen merkitykseen ilmastonmuutoksen hidastamisessa. Lisäksi WWF Suomi kannustaa ihmisiä viettämään Earth Hour -iltaa kasvisruoalla höystettynä. Yksi iso osa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä on ruokavalion muutos kasvispainotteisemmaksi. Earth Hour onkin täydellinen hetki kerätä saman katon alla asuvat pöydän ääreen nauttimaan kasvikunnan herkuista! 

 

Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007 Australiassa. Suomessa Earth Hour on järjestetty vuodesta 2009 eteenpäin. Myös me WWF Nuoret olemme järjestäneet tapahtumia Earth Hourin merkeissä. Vuonna 2017 ja 2018 järjestimme Iltakirppu goes WWF:n Earth Hour -tapahtuman Konepajan Brunolla. Kirpputorin lisäksi paikalta pystyi ostamaan herkullisia ruokia, nauttimaan musiikkiesityksistä ja kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja. Molempina vuosina tunnelma oli lämmin ja yhteisöllinen. Panda sai monia halauksia, ihmiset fiilistelivät musiikin tahtiin ja kirpparilla tavarat löysivät uusia koteja. Voit lukea tapahtumista lisää täältä ja täältä.

 

Tänä vuonna koronavirustilanteen takia ihmisiä ei suositella kokoontumaan yhteen, joten myös suunnitteilla olleet WWF Nuorten Earth Hour-tapahtumat jouduttiin perumaan. Iltaa voi silti viettää tunnelmallisesti, nyt vain kotisohvalta käsin. Ruoan suhteen inspiraatiota voi etsiä vaikka täältä meidän sivustoltamme, reseptejä nimittäin löytyy paljon! Kurkkaa vaikka nämä ohjeet täytettyihin paprikoihin ja suklaamuffineihin.

 

Sammuta siis valot lauantaina 28.3. klo 20:30 ja nauti rauhasta tunnin ajan. Voit myös koota oman jengin kasaan virtuaalisesti ja viettää Earth Houria siten ystäviesi ja läheistesi seurassa. Näytetään yhdessä valomerkki ilmaston puolesta!

 

Voit lukea lisää WWF:n Earth Hourista täältä.

Iltakirppu goes WWF:n Earth Hour. Kuva: Julia Virtanen

Ylempi kuva: Maarika Korhonen