Nakkikastike perunamuussilla

Nakkikastike perunamuussilla

 

Kun pää lyö tyhjää reseptien suhteen voi olla kiva palata vanhojen tuttujen ruokien ääreen. Nakkikastike on perusaineksista syntyvä nopea arkiruoka! Tällä kotikokilla oli pieniä ongelmia liian kuuman pannun ja vehnäjauhojen kanssa, mutta niin vain kastike silti onnistui. Aina ei mene kuin Strömssössä mutta ei anneta sen lannistaa! 

 

Nakkikastike ja perunamuussi

n. 4 annosta

 

Kastike

300 g nakkeja (esim. Hälsans Kök)

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

3 rkl margariinia

1/2 dl vehnäjauhoja

3 dl kiehuvaa vettä

2,5 dl kaurakermaa (esim. kotimaista)

1 1/2 – 2 rkl soijakastiketta

1 – 2 tl sinappia

mustapippuria

 

Muussi

n. 1 kg (jauhoisia) perunoita

1 – 2 dl kauramaitoa

margariinia 

ripaus suolaa 

 

Ohje

Kuori perunat ja laita ne kiehumaan. Laita samalla nakit sulamaan, jos käytät pakasteesta löytyviä. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä pannulla, jossa on myös 1 rkl margariinia. Pilko nakit ja lisää ne pannulle. Paista, kunnes nakit ovat sopivan värisiä. Siirrä pannun sisältö toiseen astiaan. 

Laita pannulle 2 rkl margariinia. Lisää jauhot ja sekoita niitä säännöllisesti noin 5-8 min tai kunnes jauhot ovat ruskistuneet. Kaada kuuma vesi pannulle mieluusti vispilällä sekoittaen. Lisää lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi. Mausta kastike soijakastikkeella, sinapilla ja mustapippurilla. Lisää vielä nakit ja sipulit ja tarkista maku. 

Kaada perunoiden keitinvesi pois ja muussaa perunat. Jos sinulta ei löydy survinta, sähkövatkain, tyhjä lasipurkki tai haarukka ovat myös toimivia vaihtoehtoja. Lisää perunan sekaan muutama nokare margariinia ja maitoa sen mukaan, kuinka tiiviistä muussista pidät. Lisää halutessasi ripaus suolaa. 

Nauti nakkikastike ja muussi esimerkiksi ruusukaalien tai porkkanoiden kanssa! 

Ohje pohjautuu Chocochilin reseptiin.