Välimerellinen kasvispasta

Välimerellinen kasvispasta

Tämä kasvispasta on täyttävä, värikäs ja helppo tapa lisätä kasvisten määrää omassa ruokavaliossa. Herkullinen pasta valmistuu alle tunnissa, mutta maistuu vielä paremmalta, kun sen antaa muhia hieman pidempään liedellä.

 

Välimerellinen kasvispasta

noin 4-6 henkilölle

 

1 kesäkurpitsa

1 munakoiso

1 punainen paprika

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

1 tölkki laadukasta tomaattimurskaa

1 tölkki kikherneitä

n. 0,5 dl tomaattipyrettä

1 tl basilikaa

1 tl timjamia

mustapippuria

ripaus suolaa

ripaus sokeria

sitruunanmehua

oliiviöljyä

oliiveja tai aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä)

+

pastaa

 

Ohjeet:

Valmista pastakastike isossa paistokasarissa. Kuullota sipulit öljyssä pannulla, ja pilko vihannekset. Aseta pilkottu munakoiso lautaselle, ja sirota hienoa merisuolaa päälle (munakoison itkettäminen). Kun munakoiso itkettyy, lisää muut vihannekset, valkosipuli ja huuhdellut kikherneet pannulle,ja paista keski-matalalla lämmöllä. Noin 10-15 min jälkeen kuivaa munakoisot puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Lisää munakoisot pannulle ja paista kunnes ne ovat pehmeitä. Sitten lisää tomaattimurska ja tomaattipyre, mausteet sekä halutessasi hieman joko oliiveja tai aurinkokuivattuja tomaatteja. Lopuksi lisää sitruunan mehu kastikkeeseen.

Anna pastakastikkeen kiehua matalalla lämmöllä kannen alla noin 10-15 minuuttia tai enemmän. Kastikkeen maku paranee kun sen antaa rauhassa hautua. Tarjoile esim. täysjyväspagetin kanssa!