Manteli-taatelimuffinssit

Manteli-taatelimuffinssit

Nämä vegaaniset ja terveelliset muffinssit saavat makeutensa taatelista ja banaanista! Muffinssit sopivat vaikka aamupalaksi tai välipalaksi. Halutessasi voit lisätä taikinaan suklaata tai vaihtaa mantelit pekaanipähkinöihin.

 

Manteli-taatelimuffinssit

(8-10 kpl)

 

3,5 dl jauhoja (noin puolet kaurajauhoja ja puolet spelttijauhoja)*

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl vaniljajauhetta

Kourallinen manteleita

3,5 rkl sulatettua kookosöljyä

8 tuoretta taatelia

2 kypsää banaania

0,8 dl mantelimaitoa tai kauramaitoa

0,5 tl kanelia

0,5 tl kardemummaa

Ripaus suolaa

 

Ohjeet:

Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään, pähkinät rouhittuna. Sulata kookosöljy liedellä miedolla lämmöllä. Käytä pieni määrä (n. 0,5 rkl) kookosöljyä muffinssivuuan voiteluun. Poista taateleista kivet ja soseuta banaanien kanssa tehosekoittimessa. Lisää sose jäljelle jääneeseen kookosöljyyn ja sekoita. Lisää myös mantelimaito seokseen. Lopuksi kaada seos kuivien aineksiin ja sekoita nopeasti muttei liikaa. Jos käytät taikinassa suklaahippuja, lisää ne tässä vaiheessa. Jaa taikina tasaisesti muffinssivuokaan, taikina riittää 8-10 leipomukseen. Paista keskitasolla n. 20-25 minuuttia, kunnes muffinssit ovat saaneet hieman väriä, älä annan niiden kuitenkaan kuivahtaa.

 

  • Voit kokeilla myös korvata osan jauhoista kaurahiutaleilla tai korvata kaurajauhot vaikka tattarijauhoilla. Myös tavalliset vehnäjauhot toimivat.