JOULUKALENTERI: LUUKKU 20

JOULUKALENTERI: LUUKKU 20

Tekisikö mielesi vielä jotain pikkusuolaista joulupöytään? Miten olisi helpot pasteijat, jotka syntyvät käden käänteessä vaikka ylijääneestä torttutaikinasta? Tämä resepti on siitä hyvä, että sitä voi tuunata sen mukaan, mitä tekee mieli tai mitä kaapistasi löytyy. Tästä syystä reseptin mitat ovat vain suuntaa-antavia, näitä pasteijoita on tehty rennolla otteella. Jos täytettä jää yli, voi sen syödä erikseen tai pakastaa ja käyttää täytteenä myöhemmin.

Tarvitset:

Torttutaikinaa tai lehtitaikinaa

Keitettyä riisiä/ohraa (kuivana n. 1,5 dl)

Sieniä/soijarouhetta/linssejä (n. 1,5 dl kuivana)

1 sipuli

N. 1 rkl öljyä

Suolaa

Pippuria

Muita mausteita, esim. chili tai timjami

Tee näin: 

  1. Ota taikinalevyjä sulamaan ja valmista odotellessa täyte.
  2. Keitä riisi tai ohra ohjeen mukaan. Keitinveteen kannattaa lisätä hieman suolaa tai kasvisliemikuutio, jotta jyvät saavat enemmän makua. Keitä samalla linssit/liota kuivatut sienet, jos käytät niitä.
  3. Pilko sipuli ja kuullota sitä pannulla tilkassa öljyä
  4. Lisää soijarouhe/sienet/linssit pannulle ja paista niitä hetki. Jos käytät soijarouhetta, lisää myös n. 1 dl vettä.
  5. Lisää pannulle riisi/ohra ja mausta seos makusi mukaan. Sienien kanssa sopii hyvin esimerkiksi timjami, kun taas soijarouheversiossa chili voisi olla hyvä valinta.
  6. Ota pannu pois liedeltä, leikkaa taikinalevyt neliöiksi ja ala täyttää. Täytettä kannattaa laittaa ensin vähän ja kokeilla meneekö pasteija kiinni. Taita taikinalevyistä kolmioita ja painele reunat tiukasti kiinni. Tässä voi auttaa, jos kostutat sormesi vedessä tai painelet haarukalla reunoja.
  7. Paista uunissa taikinaohjeen mukaisessa lämpötilassa n. 10 min tai kunnes pasteijat ovat kauniin kullanruskeita.
  8. Nauti!