JOULUKALENTERI: LUUKKU 19

JOULUKALENTERI: LUUKKU 19

Ilahduta läheisiäsi itsetehdyillä joulumakeisilla. Makeiset syntyvät helposti ja tuovat oivallisen päätteen jouluillan herkutteiluihin. Kierrätyspurkkeihin pakattuina makeiset ovat myös sopiva lahja, joka varmasti lämmittää saajansa sydäntä!

Kookos-suklaatryffelit (n. 20 kpl)

160 g tummaa suklaata
100 ml kookoskermaa
Maustamiseen esimerkiksi piparkakkumaustetta tai appelsiinikuoriraastetta
Tryffelien pinnalle esimerkiksi pähkinärouhetta tai kaakaojauhetta.

Rouhi suklaa pieneksi ja nosta se lämmönkestävään kulhoon. Lämmitä kookoskerma kattilassa juuri ja juuri kiehumispisteeseen, mutta älä anna sen kiehua (nosta lämmöltä heti kun ensimmäiset kuplat nousevat kattilan reunoilla). Kaada kookoskerma suklaan joukkoon ja sekoita muutaman kerran, minkä jälkeen anna seoksen olla hetken aikaa, jolloin kerman lämpö sulattaa suklaan. Sekoita suklaa-kookosseos tasaiseksi ja lisää joukkoon haluamasi mauste (riippuen käyttämästäsi mausteesta voit sekoittaa sen jo aiemmin kookoksen joukkoon).

Nosta seos jääkaappiin jäähtymään noin tunniksi. Kun seos on jähmettynyt, muotoile siitä palloja joko teelusikoiden avulla tai käsin. Pyörittele pallot esimerkiksi pähkinärouheessa tai kaakaojauheessa.

Riisimuromakeiset (n. 20 kpl)

50 g leivontamargariinia
0,5 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 rkl kaakaojauhetta
3,5 dl riisimuroja

Sulata margariini kattilassa. Sekoita joukkoon sokeri, siirappi ja kaakaojauhe. Anna seoksen kiehua pari minuuttia. Ota kattila lämmöltä ja sekoita joukkoon riisimurot. Muotoile seoksesta sopivan kokoisia makeisia. Seos on aluksi erittäin kuumaa, joten kannattaa ensin nostaa seoksesta lusikalla nokareita jäähtymään, minkä jälkeen niitä voi työstää turvallisesti käsin.