Helppo tofukokkeli

Helppo tofukokkeli

Kaikkea sitä keksitäänkin! Vuorossa onkin nyt testikeittiössämme tofukokkeli, joka sopii niin kananmunalle allergisille kuin niille, jotka eivät syö kananmunia muiden syiden vuoksi. Sitä on helppoa valmistaa ja helppoa soveltaa.

Itse en ole syönyt munakokkelia moniin vuosiin ja nyt ajattelin repäistä ja testata tofukokkelia. Kuulin, että kananmunan maun saa kala namakilla eli mustasuolalla. Tiesin myös, että sitä löytyy ainakin Helsingissä Ekolosta, joten suuntasin sinne sitä ostamaan.

 

Ainekset
-maustamaton tofu
-kala namak eli mustasuola
-öljyä paistamiseen
-muita mausteita oman maun mukaan!
(itse käytin mm. pippuria ja grillausmaustetta.)

 

Ohje
Ota haluamasi määrä tofua ja murskaa sitä käsin pienemmiksi paloiksi pannulle. Tofua paistetaan hetki öljyn kanssa ja siihen lisätään ripaus mustasuolaa. Mustasuolan kanssa kannattaa olla aika varovainen, sillä jo pieni määrä riittää kananmunamaisen maun saamiseen. Sitä on helpompi lisätä kuin ottaa pois ateriasta. Itse lisäsin myös grillausmaustetta ja pippuria sekä ripauksen jodioitua suolaa makua antamaan.