Keväinen parsarisotto

Keväinen parsarisotto

Tämä keväinen ja raikas parsarisotto sopii niin arkeen kuin juhlaan ja onnistuu aloittelijaltakin.  Risotto kannattaa tarjoilla heti kun riisi on kypsää ja maut kohdillaan. Alkuperäinen resepti on Chocochililtä ja se löytyy täältä.

 

Sitruunainen cashewkerma

100 g cashewpähkinöitä

vettä liottamiseen

1 sitruunan raastettu kuori

4 rkl sitruunamehua

reilu 1 dl vettä

hieman suolaa

 

Risotto

500 g vihreitä parsoja 

2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

4 rkl oliiviöljyä

5 dl risottoriisiä

reilu 1 l kuumaa kasvislientä

noin 2 dl kuivaa valkoviiniä tai kuumaa kasvislientä

2 rkl sitruunamehua

pippuria maun mukaan

 

Koristeluun

sitruunan raastettua kuorta

paahdettuja pähkinöitä, esim. cashew

(ravintohiivahiutaleita tai parmesanjuustoa) 

 

Ohje

Laita cashewpähkinät jääkaappiin likoamaan vähintään 4 tuntia ennen risoton valmistamista. Liottamisen jälkeen kaada liotusvesi pois ja laita pähkinät ja muut kerman ainekset kippoon. Soseuta ainekset ja lisää mahdollisesti hieman vettä, jotta soseesta tulee hieman ohuempaa. Anna kerman maustua risoton valmistamisen ajan.

Paahda koristeluun tulevat pähkinät kuumalla ja kuivalla pannulla ja laita ne sivuun. 

Leikkaa parsoista kannat pois ja pilko loppu varsi noin neljään osaan. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna ison paistinpannun pohjalla öljyä ja lisää parsat. Kuullota niitä hetki ja lisää sipuli ja valkosipuli. Jatka kuullottamista, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Siirrä seos toiseen astiaan.

Lisää saman paistinpannun pohjalle öljyä ja riisit. Kuullota riisiä kunnes jyvät ovat läpinäkyviä. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan niin, että edellinen nestämäärä on ehtinyt imeytyä ennen seuraavaa. Jatka nesteen lisäämistä ja sekoittamista kunnes riisi on kypsää. Halutessasi voit myös lisätä imeytyksen loppuvaiheessa riisin sekaan viinin. Sekoita lopuksi sekaan myös cashewkerma ja parsa-sipuliseos. Tarkista maut ja lisää pippuria ja sitruunamehua oman maun mukaan.

Ripottele risoton päälle vielä sitruunan raastettua kuorta ja paahdettuja pähkinöitä. Tarjoile heti esimerkiksi vihersalaatin kera. Halutessasi risoton päälle voi lisätä myös ravintohiivahiutaleita tai parmesanjuustoa.