Mehevä omenapiirakka
Omenapuiden notkuessa on aika kaivaa hyvät piirakkareseptit esiin. Omenapiirakkaan käytetään perinteisesti happamia lajikkeita, mutta tähän versioon sopii myös ihanan makeat omenat! Omenoiden ja kanelin makuyhdistelmän kruunaa rapea muruseos piirakan päällä. Ohje on muokattu Kanelia ja kardemummaa -blogin raparperipiirakan reseptistä.
Tämä resepti sopii erityisesti niille, jotka tykkäävät piirakkapohjasta. Jos taas omenat ovat sinulle se piirakan ykkösjuttu, lisää niitä enemmän. Pohja kohoaa uunissa, joten omenapaloja voi laittaa hyvin päällekkäinkin. Resepti on erittäin yksinkertainen ja sopii maidottomana ja munattomana myös vegaaneille.
Ohjeen tuplaamalla saa tehtyä pellillisen piirakkaa.
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus kanelia
1/2 dl sulatettua margariinia (tai öljyä)
2 1/2 dl kauramaitoa
Päälle:
noin 4 dl omenalohkoja (lisää halutessasi enemmän)
kanelia maun mukaan
Muruseos:
50 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Ohje:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva ja maito, ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Levitä omenalohkot taikinan päälle ja ripottele lohkojen päälle kanelia maun mukaan.
Nypi muruseoksen ainekset ja ripottele seos piirakan päälle.
Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja muruseos saanut kauniin värin.
Tarjoile piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa ja nauti!