Kiireisen kasviskeitto
![Kiireisen kasviskeitto](https://i1.wp.com/wwfnuoret.fi/wp-content/uploads/2016/03/kasvisnuudelikeitto.jpg?fit=2346%2C3128&ssl=1)
Tässä perusresepti supernopeaan kasvisnuudelikeittoon. Reseptiä voi muokata sen mukaan, mitä aineksia kaapista löytyy tai paljonko on aikaa käytettävissä – tässä nopein ja helpoin versio:
Ainekset (kahdelle henkilölle):
- Tuoreita tai pakastettuja kasviksia (esim. herne/maissi/paprika ja parsakaali/porkkana/papu/minimaissi)
- Vettä
- Kasvisliemikuutio
- Mausteet: mustapippuri, kurkuma, chili, paprikajauhe, suola tai tuoreita yrttejä
- Nuudeleita
- Noin 2 dl kaurakermaa
- Härkäpapurouhetta
- Koristeluun: yrttejä, pähkinöitä, siemeniä, krutonkeja tai oliiviöljyä
Valmistus:
- Kaada kattilaan sopiva määrä kasviksia ja vettä niin, että kasvikset peittyvät
- Keitä muutamia minuutteja kannen alla miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat sulia
- Lisää kasvisliemikuutio ja mausteita maun mukaan. Varo suolan kanssa, koska kasvisliemikuutiot ovat usein valmiiksi suolaisia
- Lisää nuudelit (1 tai 1,5 “nuudelikuutio” kahta henkeä kohden). Lisää myös vettä tarvittaessa, keitä vielä muutama minuutti
- Lisää kerma ja härkäpapurouhetta muutama ruokalusikallinen. Rouhe on lisättävä viimeiseksi, koska jos sitä keittää, se liukenee keittoon
- Sekoita vielä lämmöllä hetki
- Koristele ja nautiskele
Vinkki:
Voit kuullottaa pähkinöitä, kuivahtaneen leivänkannikan palasia ja auringonkukan siemeniä rypsiöljyssä paistinpannulla. Mausta sitruunaoliiviöljyllä, suolalla, kurkumalla ja hunajalla
Kata