Pääsiäisen rahkatäyte-muffinsit

Pääsiäisen rahkatäyte-muffinsit

Kamomillan konditorian ihana resepti:

“Rahka on perinteinen pääsiäisen ajan juttu, ja on tosi hienoa, että sitä saa nykyisin myös vegaanisena soijaversiona! Vinkki: Rahkatäytettä voi tietysti tehdä isomman erän kerrallaan ja syödä sellaisenaan tai täydentää marjoilla ja hedelmillä!

Rahkatäytemuffinssit, 9 kpl
Mantelimuffinssit:
1 1/2 dl kaura-, manteli- tai soijamaitoa
1/2 dl öljyä (ei kylmäpuristettua rypsiöljyä)
1 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl mantelijauhoa tai -jauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoa
Rahkatäyte:
1/4 prk soijavispiä tai 1/2 prk kauravispiä (Alpro tai Planti)
1 dl soijarahkaa (Alpro)
1 rkl tomusokeria
1 1/2 tl sitruunamehua
hyppysellinen vaniljaa

  1. Täytä muffinssipellin kolot muffinssivuoilla tai käytä uunissa leviämättömiä amerikan-, kartonki-, silikoni- tai foliovuokia. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
  2. Sekoita kauramaito, öljy, sokeri, suola, vaniljajauhe ja mantelijauho. Siivilöi joukkoon leivinjauhe sekä vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 22 minuuttia. Muffinssit ovat valmiit, kun ne ovat kauniin ruskeita ja niihin työnnetty tikku tulee ulos puhtaana. Anna muffinssien jäähtyä ennen niiden täyttämistä.
  4. Vaahdota jääkaappikylmä soijavispi. Lisää joukkoon soijarahka, tomusokeri, sitruunamehu ja vanilja.
  5. Tee muffinsseihin kolo peukalolla painamalla. Täytä kolo rahkatäytteellä ja levitä täytettä myös muffinssin pinnalle. Rahka on valuvaa, joten sen määrän kanssa ei kannata liioitella. Koristele muffinssit halutessasi sitruunankuorella. Mantelijauhon suuresta määrästä johtuen muffinssit voivat olla vähän murenevaisia, joten ne kannattaa syödä lusikalla. Säilytä valmiit muffinssit jääkaapissa.

Soijaton versio: Jos haluat kokeilla tätä soijattomana, voi soijarahkan tilalla todennäköisesti käyttää Oatlyn På Mackan -kauratuorejuustoa, joka myös on tämän vuoden kiva uutuus.”

Resepti Kamomillan konditoriasta:

http://www.kamomillankonditoria.com/2016/03/rahkataytemuffinssit.html

Kata