Seitanin valmistus ja ohje herkulliseen pita-leipään
Seitain valmistus on helpompaa kuin luuletkaan! Itse valmistin seitanin ensimmäistä kertaa alla olevalla ohjeella ja sillä onnistut varmasti sinäkin. Seitania voi käyttää moneen ja itse lisäsin sitä tällä kertaa herkullisiin pitaleipiin. Mukaan laitoin täytteeksi tulista salsaa, tzatziki dippiä, jäävuorisalaattia sekä tomaattia ja kurkkua. Päälle vielä ronskisti korianteria ja herkku on valmis nautittavaksi!
- 4 dl Gluteenijauhoja
- 2 dl Kikhernejauhoja
- 1 1/2 rkl Gram masala-mausteseosta
- 1 rkl valkosipulimurskaa
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1/2 dl öljyä
- 1 tl mustapippuria
- 3 dl kiehuvaa vettä
- 1 kpl kasvisliemikuutio
- 2 rkl soijakastiketta
Tee näin:1. Kuullota pannulla tilkassa öljyä garam masala, valkosipulimurska ja paprikajauhe.2. Sekoita keskenään gluteeni- ja kikhernejauhot sekä mustapippuri. Lisää sekaan kasvisliemi, loppu öljystä, valkosipuli-mausteseos ja soijakastike.3. Muotoile seoksesta pallo ja vaivaa palloa muutama minuutti. Muotoile paksuhkoksi pötköksi. Kääri pötkö folioon ja nosta uunivuokaan.4. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 1 tunti ja 15 minuuttia. Avaa foliopaperi(Ohje on julkaistu k-ruoan sivuilla, ja sen löytää sieltä hakusanalla "itse tehty seitan")
Avainsana helppo, proteiini, vegaaninen