Kurpitsainen dippipelti
Kurpitsa on superherkullinen ja monikäyttöinen syksyn vihannes. Maultaan kurpitsa muistuttaa bataattia ja sitä on helppo käyttää mm. salaateissa ja keitoissa. Alta löydät reseptin viikonlopun nopeaan kurpitsaiseen dippipeltiin. Eikun dippailemaan!
- 1 kukkakaali
- 1/2 hokkaido-kurpitsa
- 1 pkt herkkusieniä
- 1 pss kasvisjauhispullia pakkasesta
- 1 kaurakermaviili
- 1 pss haluamaasi dippikastiketta
Tee näin:1. Sekoita ensimmäiseksi dippi ja laita se jääkaappiin tekeytymään2. Pilko hokkaidokurpitsa ja kukkakaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Huom! Käytä terävää veistä ja varo sormia! Laita pilkotut vihannekset kulhoon. 3. Lisää joukkoon maun mukaan hieman oliiviöljyä, ripaus suolaa, savupaprikamaustetta ja mustapippuria.4. Laita vihannekset leivinpaperin päälle ja kypsennä niitä uunissa n. 25min.Kuumenna uuni 200 asteeseen. 5. Sillä aikaa, kun kurpitsa ja kukkakaali kypsyvät uunissa, valmista pannulla kasvisjauhispullat paketin ohjeen mukaan.6. Pese ja puolita sienet ja paista myös niitä pannulla n 10 minuuttia niin että ne saavat hieman väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 7. Valmista!