Täytetyt porkkanalätyt

Täytetyt porkkanalätyt antavat uuden säväyksen perinteisille crêpeille. Lättyjen paisto on mukavaa varsinkin sadepäivänä, kun etsii tekemistä kotona. Terveelliset ja värikkäät täytteet piristävät niin kokkaajaa kuin maistelijaakin, vaikka ulkona ukkostaisi. Haluatko tietää lisää porkkanasta raaka-aineena? Käy katsomassa meidän Tiedä, mitä syöt -sarjan porkkanapostaus.

Täytetyt porkkanalätyt

Vaikeustaso: Beginner Valmistusaika 2 hrs Annosmäärä: 4 Sesonki: Suitable throughout the year

Ainekset

Porkkanalätyt

Kasvistäyte

Kaurajogurttikastike

Näin teet

 1. Porkkanalätyt

  Keitä ja soseuta porkkanat. Yhdistä nesteet ja sekoita joukkoon jauhot ja mausteet. Anna seoksen turvota puolisen tuntia.

  Tässä reseptissä tehtiin miniporkkanalättyjä blinipannulla, mutta voit myös käyttää lettupannua tai isompaa paistinpannua. Mitä kärsivällisempi olet paistamisen kanssa, sitä paremman lätyn saat.

  Pyyhkäise pannulle margariinia ja kaada vain sen verran lättytaikinaa, että saat sen levitettyä pannua kääntelemällä ohueksi lätyksi. Käännä lätty, kun sen päällinen on jähmettynyt ja se irtoaa helposti pannusta.

 2. Kasvistäyte

  Kuori ja suikaloi porkkanat. Paista porkkanasuikaleita ensin hetken pannulla, koska niillä kestää kauemmin kypsyä. Lisää sen jälkeen miniluumutomaatit, herneet, suikaloitu paprika, vihreät pavut ja seesaminsiemenet pannulle. Mausta yrteillä, teriyakikastikkeella, suolalla ja mustapippurilla.

 3. Kaurajogurttikastike

  Sekoita kaurajogurtti, Dijon sinappi, sitruunamehu ja soijakastike pienessä kulhossa tai purkissa. Mausta mustapippurilla.

  Täytä lätyt kasviksilla ja koristele jogurttikastikkeella sekä tuoreilla yrteillä.

Avainsanat: lätyt, porkkana, kasvikset, jogurttikastike