Vadelmaiset cashewtortut

Vadelmaiset cashewtortut

Nämä vegaaniset kesäiset herkut ilahduttavat pirteällä värillään ja sopivat niin piknik-koriin kuin koti-illan jälkiruoaksi. Resepti mukautuu helposti myös gluteenittomaksi pohjan jauhoja vaihtamalla, joten tortut sopivat useamman ruokavalioon. Tästä siis testiin suloiset cashew-vadelmapiiraat!

Ainekset

Cashewtäyte

  • 240 g cashewpähkinöitä
  • 200 g vadelmia
  • 3 rkl (tai maun mukaan) haluamaasi siirappia
  • Puolikkaan sitruunan kuori

Torttupohja

  • 100 g leivontamargariinia
  • 80 g manteleita jauhettuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tomusokeria

Ohjeet

Liuota cashewpähkinöitä ainakin 4 tuntia tai yön yli vedessä, jotta ne pehmenevät ja täytteestä tulee sileämpää.

Kaada vadelmat pieneen kattilaan ja keitä niitä muutama minuutti (etenkin ulkomaisia pakastevadelmia käytettäessä riittävä keittäminen on tärkeää). Aseta jäähtymään.

Jauha mantelit jauheeksi. Valmista torttupohja yhdistämällä margariini, mantelijauhe, vehnäjauhot ja tomusokeri samaan kulhoon ja hiero ainekset yhtenäiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa kylmää vettä, jos massa tuntuu liian kuivalta. Anna taikinan levätä 30 minuuttia jääkaapissa ja valmista täyte sillä aikaa.

Huuhtele cashewpähkinät. Sekoita pähkinät, vadelmat, siirappi ja sitruunan kuori sauvasekoittimella tai blenderissä sileäksi tahnaksi. Tahnan sileys riippuu pähkinöiden liuotusajasta ja sauvasekoittimen/blenderin tehosta.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele torttuvuoat (jos sinulla ei ole yksittäisiä torttuvuokia, voit tehdä yhden suuremman tortun). Halutessasi aseta pieni pala leivinpaperia kunkin vuoan pohjalle, jolloin torttupohjien irrottaminen vuosta on helpompaa. Painele taikina vuokiin ja pistä haarukalla muutama reikä pohjiin. Paista pohjia uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita. Parhaan paistotuloksen saat käyttämällä paistokuulia tai herneitä painona paiston aikana – tällöin paista pohjia painon kanssa noin 8 minuuttia ja jatka paistamista ilman painoja muutama minuutti tai kunnes pohjat ovat kypsiä.

Anna torttupohjien jäähtyä. Irrota pohjat vuoista. Jaa täyte torttuihin ja tasoita pinta. Koristele esimerkiksi pakastekuivatuilla vadelmilla.