Kesäinen salaatti & mantelifeta
Tämän kesäisen salaatin voit muunnella helposti juuri omanlaiseksi. Salaatti sopii niin pääruuaksi kuin lisukkeeksikin. Vegaaninen mantelifeta tuo raikkaaseen salaattiin sopivasti lisämakua.
Ainekset
Salaatti
- Ruustinnan salaatti
- Makea friseesalaatti
- Kevätsipuli
- Kurkku
- Kuivatut aprikoosit
- Pinjansiemenet
Mantelifeta
- 3-4rkl oliiviöljyä
- 0,5dl tuoretta sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi pilkottuna
- 160g manteleita
- 1tl suolaa
- 1dl kylmää vettä
Ohjeet
Salaatti
Pese salaatit ja revi ne pienemmiksi. Pilko kevätsipulit sekä kurkku. Kuivatut aprikoosit ovat myös suositeltavaa pilkkoa pienemmiksi. Pinjansiemeniin saat lisää makua paahtamalla ne ensin pannulla.
Mantelifeta
Mikäli käytät kokonaisia manteleita, saa ne jauhettua hyvin tehosekoittimella jauheeksi. Kun mantelit ovat jauheena, sekoita joukkoon loputkin ainekset. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.
Peitä juustomuotti tai siivilä esimerkiksi keittiöliinalla, joka on kasteltu vedessä. Kaada massa juustomuottiin/siivilään. Voit valuttaa massaa yön yli jääkaapissa tai tehdä pikaversiona, jolloin kiristämällä keittiöliinan avulla saat valutettua ylimääräset nesteet massasta pois.
Seuraavaksi siirrä keittiöliinalta valutettu massa uunivuoan päälle. Paista 175-asteessa uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia.
Anna mantelifetan jäähtyä ennen tarjoilua. Voit tarjoilla mantelifetan murustettuna salaatin joukkoon tai sellaisenaan tarjottimella.