Banaanipannukakut

Banaanipannukakut

Löytyykö hedelmäkoristasi jo hieman mustuneita banaaneja tai mietitkö mitä herkkuaamiaista voisit viikonloppuna tehdä? Nämä maistuvat banaaniletut ovat ratkaisu kumpaankin pulmaan. Reseptissä on käytetty kikhernejauhoja, jotka tekevät pannareista vähän täyttävämpiä. Jos niitä ei kaapista löydy, pitäisi vehnäjauhojenkin toimia. Reseptistä tulee pannukakkujen koosta riippuen noin seitsemän pannaria.

Ainekset

  • noin puolikas banaani
  • 1,5 dl kikhernejauhoja
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • n. 1 tl kardemummaa
  • n. 1 tl kanelia
  • ripaus sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl kasvimaitoa, esim. kauramaitoa
  • rypsiöljyä tai kookosrasvaa paistamiseen

Ohjeet

Soseuta banaani kulhossa ja sekoita joukkoon kasvimaito. Yhdistä toisessa astiassa kuivat aineet ja kaada ne banaani-maito-seoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota noin 5 minuuttia. Paista pannukakut rasvassa ja käännä ne, kun pinta on hyytynyt. 

Tarjoile banaanipannukakut banaanisiivujen, rahkan ja pakastemarjojen kanssa ja nauti.