Herkulliset vegaaniset korvapuustit! Smakliga veganska kanelbullar!

Herkulliset vegaaniset korvapuustit! Smakliga veganska kanelbullar!

Tässä on herkullisten vegaanisten korvpuustien resepti! Här är de smakliga veganska kanelbullarnas recept!

 

Pullien leipominen vegaanisena käy todella helposti kun korvaa lehmänmaidon haluamallaan kasviperäisellä maidolla ja voin maidottomalla margariinilla. Kananmunat voi jättää kokonaan pois. Det är mycket lätt att baka bullarna veganska då man ersätter komjölken med valfri växtmjölk och smöret med mjölkfritt margarin. Äggen kan man lämna helt och hållet bort.

 

n. 25 (suht pientä) pullaa / cirka (små) 25 bullar

Kesto: 60+ min / Dröjer: 60+ min

Paisto: 225°C 8-10 min / Grädda 225°C 8-10 min

 

Ainekset / Ingredienser:

 

5 dl manteli-, kaura- tai soijamaitoa / 5 dl mandel,-havre- eller soijamjölk

 

2 pss (á 11g) kuivahiivaa / torrjäst

 

1 1/2 dl sokeria / socker

 

1 rkl kardemummaa / 1 msk kardemumma

 

1 tl suolaa / 1 tsk salt

 

n. 12-13 dl vehnäjauhoja / cirka 12-13 dl vetemjöl

 

125 g margariini/kasvirasvalevite / 125 g margarin

 

Täyte / Fyllning:

 

Kasvirasvalevite / margarin

 

sokeri / socker

 

kaneli / kanel

 

Tee näin / Gö så här:

 

 

  1. Lämmitä neste hiukan kädenlämpöä lämpimämmäksi (n. 40 °C). Sekoita tämän jälkeen kuivahiiiva joukkoon. / Värm vätskan till en aning varmare än kroppstemperaturen (ca 40°C). Blanda därefter med torrjästen.

 

2.  Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suola. / Blanda i sockret, kardemumman och saltet.

 

3.  Lisää jauhot pikkuhiljaa sekaan ja sekoita samalla.  / Börja tillsätta mjölet så småningom. Rör om degen samtidigt.

 

4. Lisää pehmennyt kasvirasva joukkoon lopussa. Työstä taikinaa n. 5 minuuttia (vaikka käsin) kunnes se irtoaa kulhon reunoista helposti. Lisää tarvittaessa enemmän jauhoja. / Tillsätt det mjuknade margarinet. Bearbeta dägen ca 5 minuter (fast med händerna) tills den lossnar från skålens kanter. Tillsätt i behov mera mjöl.

 

5. Jätä taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan 30 minuutiksi tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi. Laita liina kulhon ylle. / Lämna degen och jäsa på ett dragfritt ställe i ca 30 minuters tid eller tills den har jäst till dubbelt så stor. Sätt en duk ovanför skålen.

 

6. Työstä taikinaa taas n . 5 minuuttia, jonka jälkeen jaa se kahtia ja kauli molemmat takininan palat n. 50×40 cm kokoisiksi ”laatoiksi”. / Bearbeta degen igen i ca 5 min och dela degen därefter i två delar och kavla båda delarna till 50×40 cm stora ”plattor”.

 

7. Voitele taikina pehemnneellä margariinilllä ja sirottele kaneli ja sokeri päälle. / Smör degen med det mjuknade margarinet och strö på sockret och kanelen.

 

8. Rullaa taikina pitkäksi pötköksi laatan pidemmältä sivulta. / Rulla degen till en lång rulle från plattans längre sida.

 

9. Leikaa kolmion muotoisia, mahdollisimman saman kokoisia (suht pieniä), paloja. / Skär degen i trekatiga (rätt små), lika stora bitar.

 

10. Käännä kolmiot niin, että kapeampi puoli on ylöspäin ja paina kärki alas pöytää kohti. Laita pullat pellille kohoamaan vielä noin kymmeneksi minuutiksi liinan alle. / Vänd trekanterna så, att toppen är uppåt och tryck sedan toppen nedåt mot bordet. Lämna bullarna och stiga på plåten för ca tio minuter under en lina.

 

11. Pensselöi kauramaidolla ti sokeri-vesiseoksella ja ripottele raesokeria. / Pensla bullarna antingen med havremjölk eller en socker-vattenblandning. Strö pärlsocker på bullarna.

 

12. Paista pullat uunissa 8-10 minuutta 225°C asteessa. / Grädda bullarna 8-10 minuter i 225°C grader.

 

Nauti pullat esim. kauramaidon tai mehun kanssa! Avnjut bullarna med t.ex. havremjölk eller saft!