JOULUKALENTERI: LUUKKU 4

JOULUKALENTERI: LUUKKU 4

On neljännen luukun aika!

Riisipuuro on monen herkku joulun aikaan. Oletko jo kokeillut keittää puuron kasvimaitoon? Hyväksi todettuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kahviin tarkoitetut kauramaidot sekä soija- ja kookosmaito. Kasvimaitoa valittaessa kannattaa suosia maitoja, jotka ovat melko rasvaisia. Tällöin puurosta tulee oikein täyteläistä. Kookosmaitoa tai -kermaa käyttäessä kannattaa muistaa, että kookoksen maku on melko vallitseva. Perinteisempään puuroon se ei siksi välttämättä sovi mutta toisaalta kookos tuo mukavaa vaihtelua puuropöytään.

Jos puuron keittäminen tuntuu liian hitaalta hommalta, ei huolta! Kaupasta nimittäin löytyy valmiita riisipuuroja ja Hoviruoka tarjoaa myös kookosmaitoon keitetyn version, joka on tosi hyvää!

Jos puuroa jää yli, ei sitä kannata heittää pois. Ylijäämäpuurosta voi tehdä maukasta jälkiruokaa sotkemalla sekaan esimerkiksi soijavispiä ja marjoja.

Kerro omat vinkkisi kommenteissa!