Kurpitsa-kookoskeitto
Kurpitsa-kookoskeitto
1 myskikurpitsa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
3 dl vettä
1 tl inkivääriä
½ tl kurkumaa
½ tl korianteria
suolaa
pippuria
4 dl kookosmaitoa
pinnalle:
kurpitsansiemeniä
½ dl tuoretta tilliä, rosmariinia tai muuta yrttiä
Kuori ja kuutioi kurpitsa. Poista siemenet ja ota ne talteen. Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota öljyssä kurpitsan ja mausteiden kanssa noin 5 minuuttia. Lisää vesi ja keitä 10-15 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmentynyt. Lisää kookosmaito ja soseuta.
Lopuksi voit paahtaa kurpitsansiemenet pannulla ja ripotella niitä pinnalle haluamasi yrttien kanssa.
Nauti esimerkiksi tuoreen patongin kanssa.