Kurpitsa-kookoskeitto

Kurpitsa-kookoskeitto

kurpitsakeitto

 

 

 

 

 

 

Kurpitsa-kookoskeitto

1 myskikurpitsa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
3 dl vettä
1 tl inkivääriä
½ tl kurkumaa
½ tl korianteria
suolaa
pippuria
4 dl kookosmaitoa

pinnalle:

kurpitsansiemeniä
½ dl tuoretta tilliä, rosmariinia tai muuta yrttiä

 

Kuori ja kuutioi kurpitsa. Poista siemenet ja ota ne talteen. Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota öljyssä kurpitsan ja mausteiden kanssa noin 5 minuuttia. Lisää vesi ja keitä 10-15 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmentynyt. Lisää kookosmaito ja soseuta.
Lopuksi voit paahtaa kurpitsansiemenet pannulla ja ripotella niitä pinnalle haluamasi yrttien kanssa.

Nauti esimerkiksi tuoreen patongin kanssa.