WWF Youth Summit – nuorten vaikuttajien kokoontuminen Itävallassa

WWF Youth Summit – nuorten vaikuttajien kokoontuminen Itävallassa

WWF:n Youth Summit 2017
Syyskuun alussa Euroopan maista kokoontui nuoria vaikuttajia Itävallan Almtaliin. Kyseessä oli ensimmäistä kertaa järjestettävä WWF:n nuorten kokoontuminen. Nuoret olivat kotoisin Itävallasta, Saksasta, Sveitsistä, Ruotsista, Ukrainasta ja Suomesta. WWF:n toimistot olivat lähettäneet henkilöstöä myös Belgiasta ja Kiinan Hong Kongista seuraamaan, miten eri maissa WWF:n nuoret toimivat.

WWF Youth Summit 2017 kesti keskiviikosta sunnuntaihin. Näiden päivien aikana opimme muiden maiden tiimien toiminnasta ja maiden eroavaisuudet olivat jännittäviä ja jopa yllättäviä. Joissakin maissa WWF:n parissa toimi tuhansia nuoria, kun Suomessa meitä on vähän päälle kymmenen.

Kansainvälistä yhteistyötä
Opimme Itävallassa viettämiemme päivien aikana paljon. Opimme väkivallattomasta kommunikoinnista, markkinoinnista ja suunnittelimme kansainvälisiä projekteja. Suomen WWF:n nuorten tiimi aikookin osallistua uusiin kansainvälisiin nuorten projekteihin, joiden aiheena ovat ylikulutuspäivän lykkääminen sekä Earth Hourin laajentaminen nuoria inspiroivaksi.

Schmitter_Elia_17-09-11 (1)

Kuva: Elia Schmitter – Kansainvälinen projektitiimi

Unelmia ja naurua
Matka Itävaltaan ei kuitenkaan ollut pelkkää työskentelyä projektien parissa tai uusien menetelmien opiskelua. Loimme uusia kontakteja, leikimme ja nauroimme. Istuimme nuotiolla kuuntelemassa saamelaisen nuoren joikuja ja juoksimme kastautumaan vuorilta laskeutuvaan kirkkaaseen veteen. Saimme myös nauttia kuumasta ja kauniista päivästä Almseessa ja sen vuorilla, syödä kasvipohjaista ja maailman maittavinta kotitekoista ruokaa ja meloa läpikuultavan veden päällä.

AlmseeSchmitter_Elia_17-09-07 (38)Kuva: Nathan Spees – päivä Almseessa
Kuva: Elia Schmitter – iltanuotio hostellin pihalla

Toiminta jatkuu
WWF:n Youth Summit 2017 oli ensimmäinen laatuaan. Me nuoret emme kuitenkaan usko, että se jää viimeiseksi, vaan tästä alkaa uusi ja kansainvälinen yhteistyö eri maiden nuorten välillä. Jokainen meistä voi vaikuttaa ja yhdessä se on mahdollista!

Pssst! Pian Suomen WWF:n nuorten tiimiin rekrytoidaan uutta porukkaa. Jos haluat mukaan, niin pian se on mahdollista!

Pssst2! Meitä voit seurata Instagramissa nimellä wwfnuoret. Ruotsin (wwfsweden_youth), Itävallan (wwfgenerationearth) ja Saksan (wwfjugend) nuoret löytyvät myös Instagramista!
WWF_AT_YoSu17_07_09_17 (35)