Härkis-kaalilaatikko

Härkis-kaalilaatikko

Herkullista, edullista, kausiruokaa, lähiruokaa, kasvisruokaa… Voisiko tästä paremmaksi ruoka enää tulla? Tällaisen herkkuannoksen äärellä lapsuuden kaalilaatikkotraumat tuntuvat kaukaisilta – tämä kaalilaatikko on aivan eri planeetalta. Yhdestä satsista riittää yksinasuvalle moneksi päiväksi – tai sitten isommallekin perheelle päivälliseksi.

Härkis-kaalilaatikko

puolikas keräkaali
1 rs Härkis-härkäpapuvalmistetta (maustettua tai maustamatonta)
3 dl ohrahelmiä
2 sipulia
1 prk kaurakermaa
suolaa
pippuria
mausteita maun mukaan

Suikaloi kaali. Lisää kattilaan kaali, ohrat ja vettä ja keitä n. 10-15 min, riippuen ohran kypsymisestä. Valuta ylimääräinen vesi pois. Paista sipulit ja lisää kaalin ja ohran joukkoon. Lisää joukkoon myös Härkis. Käytin BBQ-maustettua, jota maustoin vielä hieman extrachilillä ja suolalla. Voit käyttää myös Texmex-versiota (joka on mielestäni maukkaampaa) tai maustamatonta ja maustaa sen itse.

Lisää kattilaan muiden ainesten joukkoon vielä kaurakerma ja mausteet. Tässä vaiheessa voit maistella ja lisätä mausteita sen mukaan. Kaada sitten ruoka vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa n. 1h. Välillä teen tätä myös “pikaversiona”, ja vain kiehautan ruuan tässä vaiheessa. Toki lopputuloksesta tulee enemmän “laatikkomainen”, mehevämpi ja maut pääsevät vielä hautumaan kunnolla jos sen paistaa.

Herkullisia ruokahetkiä!