Herkkusuun laskiaispullat

Herkkusuun laskiaispullat

Halusin tehdä hieman pienemmän satsin laskiaispullia, sillä asun yksin. Tässä olisikin hieman pienemmän annoksen resepti, jolla voit valmistaa n. 5-10 laskiaispullaa!

Tarvitset:
3-4 dl vehnäjauhoja
12,5 g hiivaa
0,25 dl sokeria
0,25 tl suolaa
1 tl jauhettua kardemummaa
puolikas purkki kookosmaitoa
0,40 dl rypsiöljyä
mansikkahilloa (omaan makuun sopii ainakin kotitekoinen)
kermavaahtoa esimerkiksi ( Alpro Airy & Creamy)
mantelilastuja koristeluun

Ohjeet: 
1. Hiiva liuotetaan kookosmaitoon. Lisää kaikki muut ainesosat, paitsi täytteeseen kuuluva kermavaahto, mansikkahillo ja mantelit. Vaivaa kunnes sitko muodostuu.
2. Laita taikina kohoamaan ja peitä kulho esimerkiksi astiapyyhkeellä.
3. Muotoile taikinasta pullia.
4. Voitele pullat sokeri-vesiseoksella. Asettele mantelilastuja pullan päälle. Paista pullia 225 asteessa noin 8-10 minuuttia. Huom: Pullat voivat palaa helposti, ole tarkkana.
5. Anna pullien jäähtyä rauhassa ja vatkaa sillävälin kermavaahto. Täytä pullat hillolla ja kermavaahdolla.
6. Nauti!

FullSizeRender (2)

Fanny, Vaikuta syömällä -tiimi