Pääsiäispasha
Tämä resepti riittää noin neljälle, jos ihmiset eivät syö kovin suuria määriä. Halutessaan voi tehdä suuremman määrän, jolloin pashaa riittää useammalle. Seuraamalla suluissa olevia tuote-ehdotuksia, saat koostettua vegaanivieraille sopivan pashan.
Ainekset
1 dl vispikermaa (esim. Alpro Airy&Creamy)
1/2 pkt maustamatonta soijatuorejuustoa (esim Tofutti, paketissa 225 g)
1 rkl margariinia (esim. Sininen Keiju)
1,5 dl maustamatonta soijajogurttia (esim. Alpro)
0,25 dl sokeria
0,5 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
2 rkl mantelirouhetta
säilykepersikoita haluttu määrä
Ohjeet
- Sekoita kerma kuohkeaksi.
- Tämän jälkeen lisää kerman joukkoon tuorejuusto, soijajogurtti ja margariini. Vispaa seos, kunnes se aineet ovat sekoittuneet tasaisesti.
- Lisää sokeri, sitruunan mehu ja kuori sekä mantelirouhe ja sekoita.
- Asettele kahvisuodattimeen suodatinpussi ja kaada pasha varovasti suodattimeen.
- Laita pashan päälle kelmu ja aseta lautanen kelmun päälle.
- Laita pasha tekeytymään yön yli jääkaappiin, jolloin siitä poistuu ylimääräinen neste. (Tällöin kannattaa suodattimen alle myös laittaa lautanen, joka kerää nesteet).
- Seuraavana päivänä kumoa pasha lautaselle ja poista suodatinpaperi.
- Koristele halutessasi persikoilla.