Pääsiäispasha

Pääsiäispasha

Tämä resepti riittää noin neljälle, jos ihmiset eivät syö kovin suuria määriä. Halutessaan voi tehdä suuremman määrän, jolloin pashaa riittää useammalle. Seuraamalla suluissa olevia tuote-ehdotuksia, saat koostettua vegaanivieraille sopivan pashan. 

Ainekset

1 dl vispikermaa (esim. Alpro Airy&Creamy)
1/2 pkt maustamatonta soijatuorejuustoa (esim Tofutti, paketissa 225 g)
1 rkl margariinia (esim. Sininen Keiju)
1,5 dl maustamatonta soijajogurttia (esim. Alpro)
0,25 dl sokeria
0,5 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
2 rkl mantelirouhetta
säilykepersikoita haluttu määrä

Ohjeet

  1. Sekoita kerma kuohkeaksi.
  2.  Tämän jälkeen lisää kerman joukkoon tuorejuusto, soijajogurtti ja margariini. Vispaa seos, kunnes se aineet ovat sekoittuneet tasaisesti.
  3.  Lisää sokeri, sitruunan mehu ja kuori sekä mantelirouhe ja sekoita.
  4.  Asettele kahvisuodattimeen suodatinpussi ja kaada pasha varovasti suodattimeen.
  5.  Laita pashan päälle kelmu ja aseta lautanen kelmun päälle.
  6.  Laita pasha tekeytymään yön yli jääkaappiin, jolloin siitä poistuu ylimääräinen neste. (Tällöin kannattaa suodattimen alle myös laittaa lautanen, joka kerää nesteet).
  7.  Seuraavana päivänä kumoa pasha lautaselle ja poista suodatinpaperi.
  8.  Koristele halutessasi persikoilla.

Processed with VSCOcam with c1 preset