Kookostryffelit – video

Kookostryffelit – video

Tässä toinen mainio lahjaidea: suussasulavat kookostryffelit! Tryffeleissä on Bounty-suklaapatukan makua, mutta ne ovat tietysti huomattavasti parempia, koska nämä tehdään itse eikä osteta kaupasta. Reseptin kaikki kunnia kuuluu Chocochili-blogille. Katso videolta, kuinka tryffeleiden tekeminen onnistui WWF Nuorten reseptiryhmältä.

Ainekset

  • 1,5 dl tomusokeria
  • 0,75 dl kookoskermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 6,5 – 7 dl kookoshiutaleita
  • 150 g tummaa suklaata

Ohjeet

Laita kookosmaitotölkki yöksi jääkaappiin. 

Sekoita tomusokeri, kookosmaitopurkin jähmettynyt osio ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää lopuksi 3,5 dl kookoshiutaleita ja laita seos noin puoleksi tunniksi pakastimeen.

Sulata suklaa vesihauteessa. Laita n. 4 dl kookoshiutaleita laakeaan astiaan. Pyörittele kookosseoksesta palloja ja kasta ne suklaassa. Pyörittele tryffelit lopuksi kookoshiutaleissa ja leivinpaprin päällä jääkaappiin jähmettymään.

Säilytä tryffelit jääkaapissa.