Raikas nuudelisalaatti
Tämä maukas nuudelisalaatti on helppo muunnella omaan makuun sopivaksi. Salaatti sopii hyvin vaikka mukaan otettavaksi lounaaksi kouluun tai töihin. Voit myös jättää nuudelit kokonaan pois ja tehdä kevyemmän version salaatista.
Salaatti 4-5 henkilölle
- 4 kourallista lehtikaalia
- 2 isoa porkkanaa
- 1 keltainen paprika
- 1 punainen chili
- Puolikas kurkku
- Nippu tuoretta korianteria
- Tölkki kikherneitä (n.150 g)
- Kourallinen parsakaalin ituja
- 3 annosta lempparinuudeleitasi
Tarjoiluun: limeviipaleita
Valmista nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
Pese lehtikaali ja kuivaa hyvin, ja revi se sitten pienemmiksi paloiksi. Kuori porkkanat, pese paprika ja kurkku, ja sitten leikkaa kaikki ohkaisiksi tikuiksi tai viipaleiksi. Lisää salaattiin valutetut kikherneet, idut, viipaloitu chili (voit jättää tai poistaa siemenet) ja korianteri hieman silputtuna. Sekoita salaattiainekset keskenään ja lisää viimeisenä valmiit nuudelit joukkoon. Seuraavaksi valmista kastike.
Kastikevaihtoehto 1
Helppo lime-chilivinegrette
- 1 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl limenmehua (2-3 limeä)
- puolikas chili silputtuna
- ripaus suolaa
- ripaus pippuria
Sekoita ainekset keskenään ja tarkasta maku.
Kastikevaihtoehto 2
Pehmeä maapähkinäkastike
- 1/2 dl luomu maapähkinävoita
- 1 rkl limenmehua
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 rkl kookossokeria
- 1 tl tulista chilikastiketta, esim. Siracha
- 0,5 dl kuumaa vettä
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi kastikkeeksi ja tarkasta maku.