Opiskelijan kasvistortilla

Opiskelijan kasvistortilla

Tortilla on helppo vaihtoehto ruoaksi ja se sopii myös opiskelijan budjettiin. Tortillassa käytetään usein sikanautajauhelihaa, mutta se on helppo korvata soijalla, jolla on pienempi vaikutus ilmastoomme ja vesistöjen rehevöitymiseen, monissa tapauksissa myös monimuotoisuuteen (Katso WWF:n lihaopas). Soijan maku on myös helppo peittää texmex -mausteella, jos siihen ei ole tottunut ennestään.

Tarvitset:
-Tortillalevyjä
-paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
-sipulin
-tummaa soijarouhetta
-öljyä paistamiseen
-texmex -maustetta
-salaattia
-kurkkua
+ itselläni oli extrana kreikkalaista salaattikastiketta

Ohje:
Soijarouhetta voi turvottaa vedellä hetkisen kulhossa ja valuttaa sitten ylimääräiset vedet pois.  Soijarouhe laitetaan pannulle paistumaan öljyllä, johon voi paistamisen aikana lisätä texmex -maustetta. Pilko sipuli, sopiva määrä salaattia ja kurkkua samalla kun paistat soijarouhetta. Kun soijarouhe on valmis, niin voit koota aineksista haluamasi tortillan.
IMG_9321

 

-Fanny