Vihreä “lunch bowl”

Vihreä “lunch bowl”

Kun selailee Instagramin vegeruokakuvia, törmää usein “lunch bowl” tai “buddha bowl” -annoksiin, joissa on vain laitettu yksittäisiä ainesosia lautaselle ja aseteltu ne nätisti. Yksinkertaista, kaunista ja terveellistä.

Itsekin olen ihastellut näitä kulhoja usein, mutta harvoin niitä silti teen. Nyt päätin väsätä sellaisen sateisen syyspäivän piristykseksi, ja voi miten helppoa ja hyvää se olikaan! Höyrytin parsakaalia, marinoin valmiita purkkikikherneitä ja pilkoin ainekset kulhoon. Päälle lorautin kastiketta. Tämä on siitä helppo resepti, että siihen voi laittaa periaatteessa mitä vaan, mistä tykkää. Jokin tahna/hummustyyppinen asia tekisi tästä varmasti vielä paremman, vaikka se herkullista oli jo tällaisenaankin.

Vihreä “lunch bowl” eli lounaskulho

  • kypsiä kikherneitä (joihin soijakastiketta ja curryjauhetta)
  • parsakaalia
  • herneenversoja
  • avokadoa
  • suolakurkkua
  • hapankaalia
  • auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä
  • kastikkeeseen: öljyä, sitruunamehua, mustapippuria, makeutusta (käytin agavesiirappia), suolaa

Ensin laitoin parsakaalit höyrykattilaan. Ne voi syödä myös raakana tai keittää. Huuhtelin valmiit kikherneet ja lisäsin soijakastiketta ja curryjauhetta samalla maistellen. Herneenversot pilkoin kulhoon, samoin avokadot joiden päälle ripottelin vähän suolaa ja mustapippuria. Sitten suolakurkut, hapankaali, valmiit parsakaalit ja marinoidut kikherneet. Päälle siemeniä. Marinadin sekoittelin lisäillen aineksia hyvin vapaalla kädellä: loraus öljyä, sitruunamehua, ripaus pippuria, vähän makeutusta ja vähän suolaa. Sitten vain lisätään sitä kulhoon ainesten päälle varovasti.

Ja viimeisenä: istu alas ja nauti!

lunchbowl