Syksyiset, omenaiset, kaneliset muffinit
Ah, syksy!
Tämä yksinkertainen, vegaaninen muffiniresepti kiteyttää raittiin ilman, ruskan, lämpöiset villasukat ja kaiken muun, mikä syksystä tekee niin tavattoman ihanaa yhteen suupalaan. Harmaa syyssade ei enää lannista, kun koti tuoksuu näin taivaalliselta leipomuksen jälkeen.
Omenille
noin kaksi isohkoa omenaa kuutioituna
2 rkl vehnäjauhoa
1 tl kanelia
Taikina
noin 1 dl kaurahiutaleita, liuotettuna mantelimaitoon TAI yksi muusattu kypsä banaani
1 ¾ dl sokeria
1 ¼ dl huoneenlämpöistä, makeuttamatonta mantelimaitoa (tai muuta kasvispohjaista maitoa)
¾ dl kasviöljyä
1 rkl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl jauhettua muskottipähkinää
2,5 dl jauhoa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Päälle
puolikas omena kuutioituna, ripaus kanelia
TEE NÄIN
- Laita uuni kuumenemaan 200°C asteeseen. Voitele muffinivuoka margariinilla ja pohjusta hieman jauholla, tai aseta paperiset muffinivuoat valmiiksi.
- Valmista omenat: Kuutioi omenat ja heittele niitä jauhossa ja kanelissa (jauho estää omenanpalasia uppoamasta pohjaan).
- Valmista taikina: liuota kaurahiutaleet mantelimaitoon, tai murskaa banaani.
- Lisää sokeri, maito, öljy, vaniljasokeri, kaneli sekä muskottipähkinä, ja vatkaa, kunnes seos on hyvin sekoittunutta.
- Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola, ja sekoita, mutta älä liikaa. Jos taikina vaikuttaa liian paksulta, lisää hieman maitoa.
- Taittele omena-jauhoseos sekaan.
- Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin (noin ¾ täyteen).
- Ripottele päälle vielä omenakuutioita ja kanelia.
- Leivo uunissa 17-18 minuuttia kunnes hammastikkuun ei jää märkää taikinaa.
Kuva: Maarika Korhonen