Runebergin tortut vegaanisina

Runebergin tortut vegaanisina

Runebergin tortut vegaanisina noin 22 Kpl

Ainekset:
3 dl rypsiöljyä
3 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl omenahilloa
0,5 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja/kauraleseitä
2 dl pienehköä mantelirouhetta tai mantelijauhetta
2 dl korppujauhoja/keksinmurusia/piparinmurusia
2 tl kardemummaa
3 tl leivinjauhetta
(halutessa 1 tl manteliaromia)

Halutessa kostutukseen omenamehua tai mantelilikööriä

lisäksi tarvitset muffinssivuokia

Koristeluun:
vadelmamarmeladia
sitruunan mehua
tomusokeria

  1. Aseta uuni kuumenemaan 175 asteeseen
  2. Sekoita kulhossa kaikki muut aineet paitsi leivinjauhe ja vehnäjauhot
  3. Sekoita leivinjauhe ja 3 dl vehnäjauhoista keskenään ja lisää viimeisenä taikinaan, ettei leivinjauhe porise pois
  4. Jaa taikina vuokiin. Paista n. 20 minuuttia. Tortut ovat valmiit, kun kokeilutikkuun ei tartu taikinaa ja ne ovat ruskistuneet
  5. Jäähdytä ennen koristelua ja kostuttamista
  6. Kaiverra torttuihin lusikalla kolot ja täytä vadelmahillolla. Sekoita tomusokeri sekä sitruunamehu tahnaksi ja pursota sillä hillon ympärille rengas

Kata