Runebergin tortut vegaanisina
Runebergin tortut vegaanisina noin 22 Kpl
Ainekset:
3 dl rypsiöljyä
3 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl omenahilloa
0,5 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja/kauraleseitä
2 dl pienehköä mantelirouhetta tai mantelijauhetta
2 dl korppujauhoja/keksinmurusia/piparinmurusia
2 tl kardemummaa
3 tl leivinjauhetta
(halutessa 1 tl manteliaromia)
Halutessa kostutukseen omenamehua tai mantelilikööriä
lisäksi tarvitset muffinssivuokia
Koristeluun:
vadelmamarmeladia
sitruunan mehua
tomusokeria
- Aseta uuni kuumenemaan 175 asteeseen
- Sekoita kulhossa kaikki muut aineet paitsi leivinjauhe ja vehnäjauhot
- Sekoita leivinjauhe ja 3 dl vehnäjauhoista keskenään ja lisää viimeisenä taikinaan, ettei leivinjauhe porise pois
- Jaa taikina vuokiin. Paista n. 20 minuuttia. Tortut ovat valmiit, kun kokeilutikkuun ei tartu taikinaa ja ne ovat ruskistuneet
- Jäähdytä ennen koristelua ja kostuttamista
- Kaiverra torttuihin lusikalla kolot ja täytä vadelmahillolla. Sekoita tomusokeri sekä sitruunamehu tahnaksi ja pursota sillä hillon ympärille rengas
Kata