Vegesilli munakoisosta
Tässä on takuuvarma hitti joulupöytään! Toistuva kommentti testimaistajilta kuului: “tämähän on vähän niinkuin silli, josta on poistettu kaikki sillin huonot ominaisuudet ja jätetty jäljelle vain hyvät!”.
Alkuperäinen resepti: http://vegaaninenversio.blogspot.fi/2011/06/vegaaninen-eli-hyvanhajuinen-silli.html
noin 6-8 henkilölle lisukkeeksi
- 1 munakoiso
- 1 pkt kaurakermaa
- 3 rkl majoneesia (esim. X-tra Kevyt majoneesi tai itse tehty)
- 3 rkl sinappia
- etikkaa
- tuoretta tilliä
- tuoretta ruohosipulia
- valkopippuria
- suolaa
- Pilko munakoiso suikaleiksi.
- Keitä munakoisopaloja suolavedessä. Varo, ettet keitä liian kauan, jottei paloista tule liian löysiä, noin 5 minuuttia riittää. Nosta palat jäähtymään ja kuivumaan.
- Anna munakoisopalojen jäähtyä ja lisää niihin vielä suolaa.
- Tee kastike muista aineksista, lisää mausteita oman maun mukaan.
- Sekoita jäähtyneet munakoisosuikaleet kastikkeeseen.
- Anna maustua jääkaapissa.