Vegesilli munakoisosta

Vegesilli munakoisosta

Tässä on takuuvarma hitti joulupöytään! Toistuva kommentti testimaistajilta kuului: “tämähän on vähän niinkuin silli, josta on poistettu kaikki sillin huonot ominaisuudet ja jätetty jäljelle vain hyvät!”.
Alkuperäinen resepti: http://vegaaninenversio.blogspot.fi/2011/06/vegaaninen-eli-hyvanhajuinen-silli.html

noin 6-8 henkilölle lisukkeeksi

  • 1 munakoiso
  • 1 pkt kaurakermaa
  • 3 rkl majoneesia (esim. X-tra Kevyt majoneesi tai itse tehty)
  • 3 rkl sinappia
  • etikkaa
  • tuoretta tilliä
  • tuoretta ruohosipulia
  • valkopippuria
  • suolaa
  1. Pilko munakoiso suikaleiksi.
  2. Keitä munakoisopaloja suolavedessä. Varo, ettet keitä liian kauan, jottei paloista tule liian löysiä, noin 5 minuuttia riittää. Nosta palat jäähtymään ja kuivumaan.
  3. Anna munakoisopalojen jäähtyä ja lisää niihin vielä suolaa.
  4. Tee kastike muista aineksista, lisää mausteita oman maun mukaan.
  5. Sekoita jäähtyneet munakoisosuikaleet kastikkeeseen.
  6. Anna maustua jääkaapissa.