Chili sin carne
Päivitetty klassikko: Chili sin carne
4–6:lle | Resepti: WWF
Ainekset:
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
maun mukaan tuoretta chiliä
400 g bataattia
4 rkl rypsiöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl siirappia tai hunajaa
500 g kypsennettyjä papuja (esim. isoja valkoisia papuja, kidneypapuja ja kikherneitä)
500 g tomaattimurskaa
3 dl vettä
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl cayennepippuria
1 tl kanelia
1 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
tuoretta korianteria
kaurafraichea tai smetanaa
Valmistus:
- Pilko valkosipulit, sipulit, kuorittu bataatti ja chili.
- Sekoita mausteet (paprikajauhetta lukuun ottamatta) keskenään.
- Huuhtele pavut. (Jos et käytä esikypsennettyjä papuja, liota ja keitä pavut ohjeen mukaan.)
- Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai paksupohjaisessa padassa. Lisää siihen sipulit, bataatti, chili ja tomaattipyre.
- Kuullota 4 minuuttia.
- Lisää siirappi tai hunaja, kuullota vielä 4 minuuttia.
- Lisää paprikajauhe ja kääntele.
- Lisää vesi, tomaattimurska ja pavut.
- Hauduta hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmenneet. Lisää suola.
- Koristele annokset korianterilla sekä nokareella fraichea tai smetanaa. Tarjoile esimerkiksi tuoreen avokadon, couscousin, tortillojen tai tuoreen leivän kanssa.