Herkkureseptit grillijuhliin
Yhtenä kevään ensimmäisistä lämpimistä illoista me tiimiläiset kokoonnuimme yhdessä grillaamaan. Pitkän ja pimeän talven jälkeen ei parempaa osannut kuvitellakaan: notkuva nyyttäripöytä, huumaava grillistä leijaileva tuoksu, pitkälle iltaan sinnittelevät auringonsäteet ja ihanaa ihanampi seura.
Grillikausi on täällä taas. Mitä jos tänä vuonna suosittaisiinkin kasviksia grillissä? Olisiko siinä kesän suussasulavin ympäristöteko? Vain taivas on rajana siinä, mitä kaikkea ritilälle voi heittää!
Tule mukaan, ja näytä meille kasvisgrillihetkesi jakamalla se sosiaalisessa mediassa hashtagilla #vähemmänlihaa. Vaikuta syömällä -tiimi toivottaa Sinulle rentouttavaa ja maukasta kesää!
TÄYTETYT HERKKUSIENET
Neljä annosta
Tarvitset:
8 isoa herkkusientä
270 g tofua (esim. kylmäsavu)
100 g fetajuustoa tai vegaanista juustoa
2 kpl valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1,5 dl ruohosipulia
3 rkl persiljaa
0,25 rkl wasabia
Valmistus:
- Poista sienistä jalat.
- Murenna tofu esimerkiksi haarukalla. Kuori ja pilko valkosipulit.
- Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi tahnaksi ja täytä sienet.
- Asettele sienet ritilälle ja grillaa kypsiksi.
- Koristele persiljalla. Nauti!
GRILLATUT HEDELMÄVARTAAT
Neljä annosta
Tarvitset:
2 omenaa
2 banaania
1 tuore ananas
mansikoita
Marinadi:
1 limen mehu
3 rkl juoksevaa hunajaa
1 vaniljatangon siemenet
2 rkl vettä
Valmistus:
- Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja kiehauta nopeasti.
- Paloittele hedelmät.
- Pujota hedelmäpalat varrastikkuihin ja sivele marinadilla.
- Grillaa pari minuuttia, molemmilta puolilta.
- Herkuttele!
Kuvat: Maarika Korhonen ja Ida Vänttinen