Helpot ja herkulliset papupihvit

Helpot ja herkulliset papupihvit

Aina ei jaksa valmistaa hienoa päivällistä pitkän kaavan mukaan – ei edes näin pääsiäisenä. Minulla sattui olemaan rasiallinen adukipapuja, ja niistä syntyivät nämä papupihvit. Superhelppoa, eikä tarvitse ihmeellisiä aineksia. Reseptin määrät ovat muokattavissa, näissä ei ole niin tarkkaa! Ennen paistamista pihvitaikinaa voi maistella ja lisäillä mausteita maun mukaan, joten epäonnistumisen mahdollisuus on erittäin pieni. Myös gluteeniton versio on mahdollista tehdä käyttäen gluteenittomia kaurahiutaleita ja korvaamalla vehnäjauhot esim. perunajauhoilla.

Papupihvit

n. 4 dl tai 1 tlk keitettyjä adukipapuja (muutkin pavut käyvät varmasti, esim. mustapavut tai kidneypavut)
1/2 dl kaurahiutaleita
2-3 rkl ketsuppia
loraus öljyä
vehnäjauhoja
ripaus pippuria
mausteita maun mukaan
(suolaa)

Muussaa keitetyt pavut haarukalla niin, että niistä muodostuu taikinamainen seos. Seoksen ei tarvitse olla täysin sileää. Lisää kaurahiutaleet, ketsuppi ja öljy. Sekoita joukkoon vehnäjauhoja niin, että massaa pystyy muotoilemaan helposti käsin. Maistele ja lisää mieleisiäsi mausteita. Jos käytät suolattuja tölkkipapuja, suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä. Muotoile taikinasta palloja ja litistä ne pihveiksi. Paista öljyssä pannulla tai uunissa. Herkuttele vaikkapa juuresten ja salaatin kera!

Vinkki! Pavut ovat edullisimpia, kun ne ostaa kuivattuina. Itse keitän usein paketillisen papuja kerrallaan ja pakastan keitettyjä papuja sopivina annoksina. Näin saan nopeasti valmiita papuja käyttööni.

Herkullista kevättä!
Terveisin Eeva-Maija/kampanjatiimi