JOULUKALENTERI: LUUKKU 9
Herkullinen piparimoussekakku sopii loistavasti joulupöydän kahvihyväksi. Kakun valmistaminen vegaanisesti onnistuu helposti eikä maku häviä laisinkaan perinteiselle juustokakulle!
Pohja:
150 g piparkakkuja, esimerkiksi Anna’s
50 g margariinia
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Sulata margariini ja murskaa keksit. Levitä keksimurska irtopohjavuokaan, tasoita ja laita jääkaappiin kylmenemään täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte:
150 g kauratuorejuustoa, esimerkiksi Oatly
5 dl soijavispikermaa, esimerkiksi Alpro
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
75 g piparkakkuja
Vatkaa soijavispikerma vaahdoksi. Sekoita kauratuorejuusto, sokerit, mausteet ja murskatut piparkakut keskenään. Sekoita tuorejuustoseos vispikerman sekaan varovaisesti käännellen. Kumoa irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Kakun rakenne on pehmeä ja sulaa suussa ihanasti, mutta mikäli haluat kakusta jähmeämmän, voit hyydyttää sitä esimerkiksi vegaanisella agar agar -hyytelöimisaineella!