Peruspihvit kukkakaalista
Peruspihvit kukkakaalista
Tämä on yksinkertainen resepti, josta syntyy jauhelihapihvien tapaan käytettäviä kevyitä ja maukkaita peruspihvejä. Mausteita voi laittaa maun ja sesongin mukaan. Pihvit sopivat erityisen hyvin hampurilaispihveiksi.
Ainekset 4:lle
n. 400g kukkakaalia
reilu 1 dl emmental-juustoraastetta tai vegaanista juustoa
1 tl kurkumaa
1 tl paprikamaustetta
vajaa 1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
pieni loraus soijakastiketta
2 munaa
Valmistus
- Pilko kukkakaali mahdollisimman pieneksi (mitä pienemmäksi jaksaa pilkkoa, sitä helpompi pihvejä on muotoilla)
- Sekoita kukkakaalirouhe ja loput aineet keskenään
- Muotoile pihvejä ja paista ne kypsiksi pannulla voissa tai rypsiöljyssä. Pihvejä kannattaa muotoilla sitä mukaan, kun niitä paistaa ja painella ne suoraan tiiviiksi “lätyiksi ” pannulle, koska taikina ei ole tahmaista ja se ei pysy koossa samalla tavalla kuin esimerkiksi jauhelihapihvitaikina.
- Tarjoile esimerkiksi hampurilaisen välissä tai kermaperunoiden ja tuoreen salaatin kera.
Kata