Kesäiset raparperitortillat
Kesäiset raparperitortillat Neljälle
Päätin kokeilla miten raparperi soveltuu pääruokaan. Kaapista löytyi tortillalättyjä ja kehittelin kevyen tortillatäytteen, johon raparperi tuo sopivasti hapokkuutta!
Täyte:
½ dl Cashewpähkinöitä
Härkäpapurouhetta
Auringonkukansiemeniä
Kurpitsan- tai pinjansiemeniä
Manteleita
1dl Rypsiöljyä
1rkl Omenaviinietikkaa
noin 1tl Suolaa
noin ½ tl Mustapippuria
noin 1 tl Kurkumaa/currya
1 Appelsiinin mehu
loraus Oliiviöljyä
2dl Riisiä tai halutessasi esim. ohraa
Raikas kastike:
1prk Oatlyn creme fraichea tai kermaviilitä tai maustamatonta jugurttia
1 Appelsiinin tai sitruunan mehu
Ripaus Kurkumaa/currya
Mustapippuria
Sokeria
Muut tarvittavat:
1 pkt tummia tortillalättyjä
1 Keltainen paprika
noin 10 cm Raparperia
noin 1/3 kurkkua
- Purista appelsiinien mehu.
- Sekoita mausteet Oatlyn creme frachen tai kermaviilin sekaan ja laita kastike jääkaappiin odottamaan.
- Pilko paprika ja kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kuori raparperi ja tee myös siitä ohuita viipaleita joko nyhtämällä tai veitsen avulla.
- Mittaa riisi kattilaan ja vettä riisin keitto-ohjeen mukaan. Laita kypsymään miedolla lämmöllä.
- Mittaa paistinpannulle ½ dl kutakin: cashewpähkinöitä, härkäpapurouhetta, auringonkukansiemeniä, kurpitsan- tai pinjansiemeniä, manteleita. Lisää myös rypsiöljy, omenaviinietikka sekä mausteet. Paista kauniin ruskeiksi. Lisää loppuvaiheessa muutama raparperiviipale. HUOM! Varo kuumaa öljyä, joka tirisee ympäriinsä kuumalla pannulla.
- Lisää kypsä riisi varovasti jo vähän jäähtyneelle pannulle. Kaada sekaan appelsiinin mehu sekä loraus oliiviöljyä.
Kata