Sadepäivän goji-marja raakasuklaa
Valmistimme viime lauantaina pienen satsin lakritsista raakasuklaata, johon lisäsimme goji-marjoja. Sateinen ilta pelastui tämän mainion herkun ansiosta. Yksinkertaisen raakasuklaan valmistamiseen ei mene kuin puoli tuntia ja lopputulos tällä reseptillä on maukkaampi kuin osaisi odottaa! Itse maistoin raakasuklaata ensimmäisen kerran kaveriltani, joka oli jo jonkin aikaa kokeillut sen tekemistä muutamista eri resepteistä ja löytänyt lopulta parhaan yhdistelemällä ja muokkaamalla hieman reseptejä. Raakasuklaan muutaman oleellisen ainesosan lisäksi siihen voi lisätä oman maun mukaan goji-marjoja, lakritsijuuriuutetta, pähkinöitä tai vaikkapa kuivattuja hedelmiä!
Tällä ohjeella saat noin 15 raakasuklaasydäntä;
1 dl kaakaovoita
1dl kookosöljyä
1dl raakakaakaojauhetta
1/2 dl riisiproteiinijauhetta
n. 3 rkl lakritsijuurijauhetta
hyppysellinen laadukasta suolaa
1-2 rkl agavesiirappia
goji-marjoja
- Kuumenna vesi. Pistä kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteeseen.
2. Odottaessasi kaakaovoin ja kookosöljyn sulamista, sekoita raakakaakao- ja riisiproteiinijauhe (lucumajauhe toimii myös!) yhteen. Lisää kuivien aineiden joukkoon lakritsijuurijauhetta ja laadukasta suolaa.
3. Anna kaakaovoin ja kookosöljyn jäähtyä kylmässä vesihauteessa. Voidemaisen koostumuksen jälkeen ota pois hauteesta. Sekoita voi ja öljy tasaiseksi ja lisää joukkoon agavesiirappia.
4. Sekoita kuivat aineet sulaneen voin ja öljyn sekaan. Pistä hetkeksi kylmään hauteeseen, jos koostumus on edelleen liian löysä.
5. Kaada seaos muotteihin ja lisää halutessasi goji-marjoja tai rouhittuja pähkinöitä. Siirrä pakkaseen noin 10 minuutiksi kovettumaan.